fbpx

Zpestřete si letní dny Malincellem – vynikajícím malinovým likérem0

O Limoncellu jste už nejspíš někdy slyšeli. Jedná se o lahodný citrónový likér pocházející z Itálie, na jehož výrobu se používá odrůda citrónů limone di Sorrento. Ale o něm dnešní článek nebude. Jak název napovídá, dnes tu pro vás máme recept na malinový likér, který se u Limoncella tak trochu inspiroval. A chutná opravdu výjimečně!

Zdroj: Pixabay

Výroba Malincella

Co budete potřebovat

  • 3 šálky krásně zralých a čistých malin
  • 1 l vodky
  • 3 šálky cukru
  • 3 ½ šálku vody
  • Vanilkové lusky nebo citronóvá kůra (bez dřeně) – volitelné
Zdroj: Pixabay

Jak na to

  1. Do větší sklenice, ideálně do zavařovačky, nalijte vodku a přidejte do ní maliny. Pokud chcete vašemu likéru dodat zajímavější chuť, můžete použít i vanilkové lusky nebo citrónovou kůru. Jen pozor, aby na ní nebyla dřeň.
  2. Sklenici pevně uzavřete a nechejte sedm dnů odpočívat na chladném a tmavém místě.
Zdroj: Garden Therapy
  1. Po týdnu si připravte jednoduchý sirup – nasypejte cukr do vody a za stálého míchání přiveďte tekutinu k varu, dokud se cukr nerozpustí.
  2. Až sirup vychladne, přilejte ho k vodce a malinám. Vše nechejte přes noc odpočívat.
  3. Další den sceďte kapalinu do uzavíratelné lahve, ze které budete svůj likér servírovat. Než se do něj ale pustíte, nechejte ještě směs několik týdnů odpočívat.

Své Malincello pak uchovávejte v mrazničce, aby bylo pro servírování vždy právně vychlazené.

Zdroj: Garden Therapy

Autor: Bára Kocmánková