O Limoncellu jste už nejspíš někdy slyšeli. Jedná se o lahodný citrónový likér pocházející z Itálie, na jehož výrobu se používá odrůda citrónů limone di Sorrento. Ale o něm dnešní článek nebude. Jak název napovídá, dnes tu pro vás máme recept na malinový likér, který se u Limoncella tak trochu inspiroval. A chutná opravdu výjimečně!

Výroba Malincella
Co budete potřebovat
- 3 šálky krásně zralých a čistých malin
- 1 l vodky
- 3 šálky cukru
- 3 ½ šálku vody
- Vanilkové lusky nebo citronóvá kůra (bez dřeně) – volitelné

Jak na to
- Do větší sklenice, ideálně do zavařovačky, nalijte vodku a přidejte do ní maliny. Pokud chcete vašemu likéru dodat zajímavější chuť, můžete použít i vanilkové lusky nebo citrónovou kůru. Jen pozor, aby na ní nebyla dřeň.
- Sklenici pevně uzavřete a nechejte sedm dnů odpočívat na chladném a tmavém místě.
- Po týdnu si připravte jednoduchý sirup – nasypejte cukr do vody a za stálého míchání přiveďte tekutinu k varu, dokud se cukr nerozpustí.
- Až sirup vychladne, přilejte ho k vodce a malinám. Vše nechejte přes noc odpočívat.
- Další den sceďte kapalinu do uzavíratelné lahve, ze které budete svůj likér servírovat. Než se do něj ale pustíte, nechejte ještě směs několik týdnů odpočívat.
Své Malincello pak uchovávejte v mrazničce, aby bylo pro servírování vždy právně vychlazené.
Zdroj: Garden Therapy
Reklama