Objevujete rádi nové, zdravé a netradiční chutě? Vyzkoušejte náš recept na štrůdl s kozím sýrem, fenyklem a listovým špenátem, který si určitě zamilujete.

Co budete potřebovat
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje + trochu na pomazání listového těsta
- 1 nakrájenou cibuli
- 3 drcené stroužky česneku
- 1 ½ lžičky mořské soli
- 1 lžičku mletého pepře
- ½ lžičky vloček chilli papričky
- 1 svazek špenátu, s nakrájenými listy na 2,5 cm kousky
- 2 lžičky sójové omáčky
- 2 velká rajčata nakrájená na kostičky
- 170 g měkkého kozího sýra
- 2 vejce, dobře prošlehaná
- 1 ½ lžičky fenyklu
- 1 balíček listového těsta
- 1 lžička bílých nebo černých sezamových semínek

Jak na to
- Předehřejte svou troubu na 170 stupňů.
- Rozehřejte na pánvi olivový olej a orestujte cibuli s česnekem.
- Přidejte fenykl spolu s mořskou solí, pepřem a chilli papričkami. Vše promíchejte a restujte po dobu 5 minut.
- Přidejte sójovou omáčku, špenát, rajčata a petrželku. Restujte dalších 5 minut.
- Pomocí cedníku odstraňte ze směsi veškerou tekutinu.
- Do scezené směsi přidejte rozdrobený kozí sýr a rozšlehaná vejce, vše dobře promíchejte.
- Listové těsto dejte na pečícím papíře na plech a potřete ho olivovým olejem.
- Na těsto dejte scezenou směs a zabalte do štrůdlu.
- Horní část těsta ještě potřete olivovým olejem a posypejte sezamovými semínky.
- Pečte v předehřáté troubě 30 minut nebo dokud není listové těsto krásně zlatavá.
- Po vyndání z trouby nechejte před konzumování ještě 10 minut odpočívat.
Zdroj: Garden Therapy
Reklama