fbpx

Zdravý štrůdl s kozím sýrem, fenyklem a listovým špenátem0

Objevujete rádi nové, zdravé a netradiční chutě? Vyzkoušejte náš recept na štrůdl s kozím sýrem, fenyklem a listovým špenátem, který si určitě zamilujete.

Zdroj: Pixabay

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje + trochu na pomazání listového těsta
  • 1 nakrájenou cibuli
  • 3 drcené stroužky česneku
  • 1 ½ lžičky mořské soli
  • 1 lžičku mletého pepře
  • ½ lžičky vloček chilli papričky
  • 1 svazek špenátu, s nakrájenými listy na 2,5 cm kousky
  • 2 lžičky sójové omáčky
  • 2 velká rajčata nakrájená na kostičky
  • 170 g měkkého kozího sýra
  • 2 vejce, dobře prošlehaná
  • 1 ½ lžičky fenyklu
  • 1 balíček listového těsta
  • 1 lžička bílých nebo černých sezamových semínek
Zdroj: Pixabay

Jak na to

  1. Předehřejte svou troubu na 170 stupňů.
  2. Rozehřejte na pánvi olivový olej a orestujte cibuli s česnekem.
  3. Přidejte fenykl spolu s mořskou solí, pepřem a chilli papričkami. Vše promíchejte a restujte po dobu 5 minut.
  4. Přidejte sójovou omáčku, špenát, rajčata a petrželku. Restujte dalších 5 minut.
  5. Pomocí cedníku odstraňte ze směsi veškerou tekutinu.
  6. Do scezené směsi přidejte rozdrobený kozí sýr a rozšlehaná vejce, vše dobře promíchejte.
  7. Listové těsto dejte na pečícím papíře na plech a potřete ho olivovým olejem.
  8. Na těsto dejte scezenou směs a zabalte do štrůdlu.
  9. Horní část těsta ještě potřete olivovým olejem a posypejte sezamovými semínky.
  10. Pečte v předehřáté troubě 30 minut nebo dokud není listové těsto krásně zlatavá.
  11. Po vyndání z trouby nechejte před konzumování ještě 10 minut odpočívat.

Zdroj: Garden Therapy

Reklama

Autor: Johana Rottová

Externí redaktorka Nazeleno.cz, městská cyklistka, matka. Pro Nazeleno.cz píše hlavně články o bydlení a zahradě.