Podzim, to je období dýňových receptů! Dnes pro vás máme jeden, který ocení i vegani – lahodné a kořeněné dýňové crème brûlée. A jeho příprava? Krásně snadná.

Na přípravu 6 crème brûlées budete potřebovat
- ¾ šálku mléka
- ½ šálku kešu oříšků
- 1/2 šálku třtinového cukru plus cukr na posypání před servírováním
- 1 šálek dýňového pyré
- ¼ šálku javorového sirupu
- 1 lžičku vanilkového extraktu
- 1 lžičku mleté skořice
- ¼ lžičky čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
- ¼ lžičky mletého zázvoru
- 1∕8 lžičky soli
- 6 skleniček od jogurtu nebo malých zavařovacích skleniček
Jak na to
- V malé misce smíchejte mléko a kešu oříšky. Nechejte stát asi 30 minut.
- Rozmixujte mléko s kešu oříšky, dokud nevznikne krémové pyré.
- Přidejte ½ šálku cukru a zbývající přísady a vše pořádně promíchejte tak, abyste docílili krémové směsi.
- Nalijte směs do kastrůlku a postavte na sporák na střední teplotu. Míchejte směs, dokud nezačne bublat a houstnout (přibližně 5 minut).
- Naplňte směsí skleničky těsně pod okraj (asi 0,5 cm pod okraj).
- Dejte skleničky do chladničky až do servírování.
- Těstě před podáváním posypejte každou skleničku 1 lžící cukru a pro vytvoření krusty (zkaramelizování cukru) použijte flambovací pistoli.
Pokud flambovací pistoli nemáte, můžete zkusit na plynovým sporákem nahřívat lžíci a přikládat ji na cukrovou vrstvu, dokud se vám nevytvoří odpovídající krustička. Případně si směs můžete dopřát jako lahodný pudink.
Zdroj: Garden Therapy
Reklama