Wienerberger na IBF Brno představí dům budoucnosti

12. 04. 2012 | Tisková zpráva

• Wienerberger přichází na IBF Brno s novým konceptem domů e4
  • Bude představen dům budoucnosti
  • Proběhnou praktické ukázky zdění z cihel plněných vatou a se zdicí pěnou POROTHERM DRYFIX

Praha, 9. 3. 2012 – Novou koncepci  řešení domů budoucnosti představí společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s. na sedmnáctém ročníku mezinárodního stavebního veletrhu IBF Brno. V  termínu 24. – 28. 4. 2012 budou prostory brněnského výstaviště hostit jednu z největších stavebních událostí roku. Ve stánku č. 68 v pavilonu V přivítají návštěvníky odborníci ze společnosti Wienerberger, kteří budou připraveni zodpovědět veškeré dotazy související s novinkami, se stavbou či rekonstrukcí domu.

Koncept e4

Hledání optima mezi možnými variantami výstavby rodinného domu, přivedlo odborníky Wienerbergeru k vytvoření konceptu  e4. Tento koncept nahlíží na dům a hodnotí jej z pohledu  čtyř „e“. Jedním ze sledovaných faktorů a zástupce prvního „e - energie“ je energetická efektivita, která je bez nadsázky největším přikázáním dneška. Dalším vstupním údajem jsou ekologické nároky, které se budou s postupem času stále zvyšovat. Třetí písmeno „e - emoce“ reprezentuje estetické nároky na bydlení. Poslední, tedy čtvrté „e“ reprezentuje efektivitu, která musí nutně slaďovat vstupní náklady a náklady na budoucí provoz domu.

Z koncepce e4 vychází pomocný software, tzv. optimalizační kalkulačka. Na jejím vývoji pracovala firma Wienerberger s odborníky z Technické univerzity Vídeň. Kalkulačku premiérově představí odborníci z Wienerbergeru na veletrhu IBF. Návštěvníci se tak mohou těšit na průlomový způsob kalkulace ve stavebnictví.

Dům budoucnosti

Společnost Wienerberger své nové poznatky demonstruje na reálné stavbě domu, který již stojí v rakouském Zwettlu. Cihlový dům  e4 2020 je nízkoenergetický s přirozeným větráním obytných místností. K dosažení těchto charakteristik je obálka budovy, jakož i technika topení a vybavení domu vyvážena a v perfektní vzájemné souhře. Stěny domu jsou postaveny z cihel POROTHERM T Profi, nejnovější generace cihel od společnosti Wienerberger s integrovanou tepelnou izolací z minerální vlny. Díky tomu není potřebná žádná dodatečná izolace zvenku, postačí klasická vnější omítka.

Přijďte se poradit

V expozici společnosti Wienerberger budou připraveni odborníci, kteří přímo na místě zodpoví zájemcům o stavebnictví veškeré dotazy související s novinkami a poradí se stavbou či rekonstrukcí domu. Letos budou mít návštěvníci také exkluzivní možnost získaní značných slev na produkty společnosti Wienerberger.
Více informací najdete na www.porotherm.cz

Pro další informace kontaktujte:
Lucie Bukovanská, Botticelli, spol. s r.o.
T.: +42 602 426 628| lucie.bukovanska@botticelli.cz