Věncovky s integrovanou izolací doplňují cihelný systém pro pasivní a nulové domy

24. 06. 2014 | Komerční sdělení

Základním stavebním „kamenem“ pasivního či nulového cihelného domu je kvalitní cihelný blok s integrovanou izolací. Pouze základní prvek však nestačí. Aby bylo dosaženo těch nejlepších tepelněizolačních parametrů celé stavby, je potřeba řešit všechny detaily. Jedním z důležitých prvků pro řešení detailů je i věncovka. A právě unikátní věncovku se změněnou geometrií a s integrovanou izolací nabízí společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Věncovky 2in1 mají v sobě, stejně jako cihly HELUZ Family 2in1, integrovaný polystyren. Byly vyvinuty v rámci uceleného, do detailu propracovaného cihelného systému pro pasivní a nulové domy s cílem dosáhnout nadstandardních tepelněizolačních parametrů obvodové konstrukce. Díky vloženému polystyrénu zajišťují větší tepelnou izolaci věnce v celé tloušťce stropu a při použití spolu s tepelněizolační maltou HELUZ Trend významně eliminují tepelné mosty a úniky tepla obvodovou konstrukcí.

Věncovky HELUZ jsou vyráběné z cihlářské pálené hlíny a používají se pro vnější obezdívání stropní konstrukce. Hlavní výhodou použití inovovaných věncovek HELUZ je zajištění stejného teplotního a vlhkostního chování zdiva pod omítkou, což zaručuje kvalitnější podklad pro omítku. U zdiva tloušťky 500 mm lze věncovky nahradit cihlami Family 25 2in1, které zajišťují dostatečnou tepelnou ochranu a zároveň velmi dobrou mechanickou stabilitu zdiva v místě tohoto detailu.

Kromě základního prvku obvodového pláště, kterým jsou cihly s integrovanou izolací Family 2in1 v různých rozměrech, nabízí ucelený systém HELUZ tedy i další prvky s integrovanou izolací: doplňkové cihly krajové a krajové poloviční pro jednoduché provedení ostění a parapetů stavebních otvorů, věncovky pro vnější obezdívání stropní konstrukce, či tepelněizolační maltu se zvýšenou únosností. Takto propracovaný cihelný systém pro jednovrstvé obvodové pláště budov s minimální potřebou energie na vytápění nabízí společnost HELUZ jako jediná na trhu v ČR.

Více na www.heluz.cz