Slušovický Fagus předal do užívání studentské koleje v norském Alesundu

14. 12. 2011 | Tisková zpráva

Univerzita v Alesundu (Aalesund University College) získala v loňském roce finanční prostředky na vybudování nových ubytovacích kapacit pro studenty. Ve výběrovém řízení na dodávku pěti bloků pro přibližně 90 studentů a mladých rodin s dětmi zvítězila společnost Fagus Slušovice, která ve svých modulech využívá sádrovláknité desky FERMACELL.

Objekt splňuje z hlediska hygienického, energetického a požárního (veškeré vnitřní stěnové a stropní obklady jsou ze sádrovláknitých desek FERMACELL v konstrukci EI 30) náročné požadavky, jaké jsou v současné době kladeny na novou výstavbu.

Fagus má s realizacemi studentských kolejí formou modulární výstavby bohaté zkušenosti (v posledních letech stavěl ubytování pro studenty např. v Amsterdamu, Heidelbergu či Hammu), podle Martina Tomšů z marketingu firmy však byla tato stavba v mnoha směrech unikátní: „Použili jsme 3,4 široké moduly o délce necelých 7 m a abychom byli schopni postavit každý jednotlivý pokoj včetně koupelny v hotovém stavu již v našem výrobním závodě, připravili jsme kombinované centrální teplovodní topení s elektrickým podlahovým vytápěním, veškeré rozvody vody jsme realizovali v požadovaném provedení s ochranou proti úniku vody do stěn, venkovní fasády jsme navrhli v kombinaci hliníkových kazet a severského smrku a všechny terasy a schodiště jsme pokryli betonovými dlaždicemi.“

Tento náročný projekt představoval několikaměsíční intenzívní přípravu a plánování všech činností. Samotná stavba trvala přibližně 2,5 měsíce, od srpna 2011 již koleje plně slouží studentům univerzity. Další informace o společnosti Fagus Slušovice i o realizaci ubytovacích kapacit Univerzity v Alesundu hledejte na www.fagus.cz.

FOTOGALERIE: