Schüco na veletrhu BAU: Nový pohled na trvale udržitelnou výstavbu budov

17. 02. 2011 | Tisková zpráva

Všichni účastníci letošního ročníku tradičního mezinárodního veletrhu pro architekturu, stavební materiály a systémy BAU 2011 by nám jistě dali za pravdu, že uplynulých 6 dní v období od 17. do 22. ledna proběhlo ve velkém pojetí a přineslo řadu zajímavých vizí a příležitostí v oblasti trvale udržitelného stavebnictví. „I společnost Schüco považuje letošní dny strávené na mnichovském veletrhu BAU za velmi úspěšné,“ zpětně hodnotí Petr Herynek, marketingový ředitel společnosti Schüco pro ČR. Představen byl koncept soběstačných budov Energie3 či nový fasádní systém pro modernizaci budov ERC 50.

Novinky: Koncept Energie3 a fasádní systém ERC 50

Hlavní pozornost stánku Schüco, s rozlohou téměř 2 800 m2 jednoho z největších na veletrhu, u návštěvníků bezesporu vzbudil prototyp soběstačné budovy založené na konceptu Energie3. Taková budova dokáže energii nejen šetřit a produkovat, ale zároveň také rozvádět a využívat např. pro osvětlení, chlazení, klimatizaci či pohon elektromotorů.

Nově byl představen i fasádní systém ERC 50, který je prioritně určen pro modernizaci stávajících fasád, a to za provozu. S fasádou Schüco ERC 50 totiž lze provoz uvnitř renovované budovy bez problému zachovat. Jak za koncept soběstačných budov založených na principu Energie3, tak za fasádu ERC 50 pro modernizaci především komerčních objektů obdržela společnost Schüco pre-certifikaci DGNB Gold, kterou uděluje Německá rada pro šetrné budovy DGNB.

Rozdělení výrobků Schüco podle jejich energetické efektivnosti

Návštěvníky z řad architektů, developerů, stavebních firem i dalších odborných sfér, kteří na veletrh přijeli v podstatě ze všech koutů světa, přivítala společnost Schüco se zcela novým rozvržením a pojetím stánku. Design stánku byl laděn v duchu nové a zelenající se firemní image, která jde ruku v ruce s mottem „Zelená technologie pro modrou planetu“.

Všechny vystavené produkty a systémová řešení Schüco byly navrženy a konstruovány tak, aby umožňovaly vytvořit energeticky efektivní budovy ve všech klimatických oblastech. Takové objekty s rezervou splní požadavky národních standardů a zaručí pozitivní energetickou bilanci budov. Pro jasné a přehledné roztřídění jednotlivých produktů a systémů dle jejich energetické efektivnosti vytvořila společnost Schüco systém třídění do tří skupin.

Třída E označuje budovy/systémy, které energii šetří, třída E2 zahrnuje objekty, které energii šetří a vyrábějí, a konečně třída E3 zahrnuje budovy budoucnosti, které budou energii nejen šetřit a vyrábět, ale zároveň rozvádět a využívat. Dle tohoto schématu byly jednotlivé produkty Schüco na veletrhu uspořádány a představeny. V rámci energetické třídy E2 v současné době probíhá na severu Německa výstavba vůbec první referenční stavby založené na principech systému 2°.

Úspěšný doprovodný program: Schüco Green Hour

Další zajímavostí, která určitě stojí za zmínku a na kterou se mohli návštěvníci expozice Schüco na veletrhu BAU těšit, byl doprovodný program Schüco Green Hour, kde probíhaly pravidelné přednášky od známých německých osobností a celebrit z různých sfér života.

Všichni měli možnost vyjádřit svůj postoj k různorodým ekonomickým a environmentálním tématům. Přednášek se zúčastnil například světoznámý horolezec Reinhold Messner, herec Hannes Jaenicke anebo brankář Jens Lehmann. Návštěvníci stánku mohli přednášky z Green Hour sledovat také na monitoru uprostřed expozice.

O společnosti Schüco

Schüco, světová jednička v oblasti opláštění budov, na celém světě vyvíjí a prodává kompletní systémy z hliníku, plastů a oceli, stejně tak jako solární systémy. Nabízí širokou nabídku pro všechny obory opláštění budov, jak pro velké objekty, tak i pro bytovou výstavbu. Do sortimentu firmy patří systémy pro okna, dveře, fasády, zimní zahrady a solární technika. Filosofie firmy je založena na inteligentních systémech, širokém spektru technologií a materiálů, výrazné orientaci na zákazníka a rozsáhlém servisu.

Produkty společnosti propojují oblast automatizace, bezpečnosti a nadčasového designu. Schüco dbá na ochranu životního prostředí a trvale udržitelný rozvoj a je zastáncem principu Energie2: energii šetřit a energii získávat. Díky nabídce kompletních systémů řešení Schüco spolupracuje s architekty, investory a partnerskými společnostmi ve více než 75 zemích světa. Společnost zaměstnává více než 5 000 zaměstnanců a spolupracuje s více než 12 000 partnerskými firmami.

Kompletní informace o firmě a o jejích výrobcích naleznete na: www.schueco.cz