Podlahový systém FERMACELL na podlaze sportovní haly litoměřického gymnázia

28. 03. 2011 | Tisková zpráva

Čtyřleté a osmileté státní Gymnázium Josefa Jungmanna v Litoměřicích je největším gymnáziem v litoměřickém okrese a ke škole patří kvalitně vybavená posilovna, původní tělocvična, přístavba haly na stolní tenis a nově přistavená sportovní hala. V lednu 2011 byla v této nové sportovní hale ukončena pokládka podlah s podlahovými prvky FERMACELL.

Pokládka podlahových prvků FERMACELL byla rychlá

Pro splnění požadavků kladených na podlahovou plochu – minimální dilatace, nízká hlučnost a nosný podklad pod aktivní nášlapnou vrstvu podlahy – bylo použito systémové řešení, tvořené podlahovými prvky FERMACELL 2E22 o tloušťce 25 mm, doplněné o 5,5 mm izolační dřevovláknitou desku a vrchní vrstvu – sportovní podlahu  „Activity floor“ od firmy Kährs.

Tato dřevěná podlaha, speciálně konstruovaná k aktivním pohybovým činnostem, kombinuje vlastnosti pro vynikající pohlcení energie s trvanlivostí a hezkým vzhledem. Díky patentované konstrukci se rychle a snadno instaluje a je ideální právě pro sportovní haly a tělocvičny. Rychlá byla i pokládka podlahových prvků FERMACELL – ty se skládají ze dvou vzájemně slepených sádrovláknitých 12,5 mm desek FERMACELL, přičemž obě desky jsou vůči sobě posunuté. Tím vzniká 50 mm široká stupňovitá polodrážka, kde se prvky slepují a sponkují nebo šroubují.

Podlahové prvky FERMACELL mají navíc dobře manipulovatelný formát 1 500 x 500 mm, což se kladně projevilo i při realizaci v litoměřické sportovní hale. Pokládku podlah ve sportovní hale litoměřického gymnázia zajišťovala firma Milana Mrázka z Dobříně u Roudnice nad Labem, dodavatelem materiálů FERMACELL byla společnost HAVI s.r.o. Teplice.

Na průběh pokládky podlahového systému FERMACELL se podívejte do fotogalerie: