NOVÉ odpovědi na ekoporadenské dotazy volně k dispozici

18. 12. 2014 | redakce Nazeleno.cz

Jste začínající ekoporadce nebo si rozšiřujete svou odbornost a chcete se ujistit, že vaše odpověď klientovi odpovídá standardům v ekoporadenství? Nebo vás trápí problém týkající se ochrany životního prostředí? Máme pro vás připravenou aktualizovanou a rozšířenou databázi nejčastěji kladených otázek a odpovědí v ekoporadnách.

Síť ekologických poraden připravila aktualizovanou a doplněnou wikikartotéku s ekoporadenskými otázkami a odpověďmi, která slouží jako pomocník začínajícím ekoporadcům, ale i zkušeným kolegům, kteří si rozšiřují svou odbornost. V neposlední řadě je významným zdrojem informaci i pro veřejnost, která tak získá aktualizovaný soubor informací o ochraně životního prostředí.

Ve wikikartotéce jsou volně dostupné odpovědi téměř tři stovky dotazů nejčastěji kladených v ekoporadnách. Pro přehlednost jsou otázky rozdělené do 14 tematických okruhů, mezi které patří například ochrana přírody, energie, ekospotřebitel, bydlení a domácnost, účast veřejnosti, chemické látky v domácnostech a v prostředí…. Každá otázka je připravená v jednotné struktuře, kde nechybí základní informace k problému, odkazy na další literaturu či kontakt na odborníka, který otázku zpracoval pro další konzultaci k upřesnění problému. Wikikarotétka tak slouží nejenom jako zdroj informací, ale také jako zdroj kontaktů na odborníky, kteří se daným problémem zabývají.

Celá wikikartotéka je k dispozici na webových stránkách www.ekoporadna.cz/wiki.