LAMA vstupuje do nového roku s novou identitou a levnější cenou plynu pro domácnosti

09. 12. 2011 | Tisková zpráva

Zatímco RWE a další společnosti od nového roku zdražují, Levný plyn od LAMA energy bude od 1. ledna 2012 díky i díky vlastní těžbě plynu na Břeclavsku ještě o procento levnější.

LAMA energy group a.s., dodávající plyn domácnostem pod značkou LEVNYPLYN.CZ, zlevní ve všech regionech ceny zemního plynu o 1 procento.  Díky zdražení velkých konkurentů o 9 procent se tak dostává na cenu až o 20 procent nižší oproti dominantnímu dodavateli.

LAMA energy oznámila záměr jít s cenou dolů již v listopadu tohoto roku, nicméně sleva se neobešla bez váhání: „Když konkurence přišla se zprávou o 9% zdražení, ocitli jsme se v situaci, kdy nám stačilo zachovat stávající cenu, abychom dosáhli na 20% slevu oproti RWE. Nechtěli jsme ale porušit slib, který jsme dali naším zákazníkům, a proto zlevňujeme. Navíc díky možnostem, které nám dává vlastní těžba plynu v ČR, máme prostor pro další pohyb s cenou směrem dolů do budoucna,“ říká obchodní ředitel Jan Ležík.

Další velkou změnou je přechod firem skupiny LAMA na holdingovou strukturu se zastřešující společností LAMA energy group.

LAMA energy group: Nová identita společnosti

LAMA energy group je dynamicky se rozvíjející kapitálově silná skupina ryze českých firem podnikajících ve středoevropském regionu. Do skupiny LAMA energy group patří následující firmy:

LAMA energy, a.s.: je dodavatelem zemního plynu a elektřiny, které prodává pod obchodní značkou levný plyn a levný proud domácnostem a firmám.
Česká naftařská společnost: zabývá se těžbou ropy a zemního plynu na území jižní Moravy.
Lama trade: zabývá se nákupem energetických surovin na mezinárodních trzích a jejich prodejem.

Skupina LAMA energy group je v současnosti jediná na českém trhu, která plyn zároveň těží a dodává odběratelům.