eTarif pro plyn: ČEZ opět nabízí slevu

01. 07. 2011 | Tisková zpráva

Po úspěšném zavedení nové produktové řady eTarif  při dodávce elektřiny přichází Skupina ČEZ na trh s obdobnou nabídkou pro plyn. Zavedením eTarifu pro plyn Skupina ČEZ poskytuje další slevy zákazníkům, kteří budou při řešení svých požadavků využívat elektronickou komunikaci a bezhotovostní platební styk. Úspory oproti zavedené konkurenci i alternativním dodavatelům tak mohou dosáhnout několik tisíc korun ročně.

Domácnosti, které využijí eTarif pro plyn, získají jednak standardní slevu ČEZu v garantované výši  5%, a navíc nebudou muset platit žádné stálé měsíční poplatky a mohou užívat výhod spojených s elektronickou obsluhou. Domácnosti tak mohou při využití této nové nabídky od ČEZ ušetřit z účtu za plyn až desítky procent odpovídajících až několika tisíci korunám ročně oproti svému původními dodavateli. „Pokračujeme v nabídce on-line produktů. Poté, co nabídku eTarifu na elektřině využilo za první dva měsíce téměř 30 tisíc zákazníků, jsme rádi, že můžeme nabídnout obdobný komfort a úspory i domácnostem, které kromě elektřiny od nás odebírají nebo by rády odebíraly i plyn,“ říká Alan Svoboda, ředitel divize obchod Skupiny ČEZ.

Každý, kdo si zvolí nový produkt eTarif do konce roku 2011, získá do konce roku 2012 minimálně 5 procent slevu na plynu a navíc mu ČEZ nebude účtovat žádný stálý měsíční poplatek. Podmínkou získání eTarifu je využívání Virtuální obchodní kanceláře (VOK), elektronické fakturace a bezhotovostní platby (inkaso, popřípadě SIPO či přeplatky na účtech). Volba nového produktu je velmi jednoduchá, lze vyřídit elektronicky prostřednictvím on-line formuláře.

S produktem eTarif pro plyn přicházíme na trh s novým konceptem „plaťte jen za to, co opravdu spotřebujete“, který dle našich výzkumů plní přesně očekávání zákazníků. Současně chceme, aby naši zákazníci měli při platbách za plyn i elektřinu v rámci eTarifu co nejvyšší komfort a zároveň s tím prakticky nelevnější nabídku plynu na trhu,“ dodává Zuzana Řezníčková, výkonná ředitelka ČEZ Prodej pro segment Retail.

Kolik ušetří za spotřebu plynu ve srovnání s konkurencí zákazník Skupiny ČEZ při získání eTarifu

Dodavatel
Spotřeba v kWh/rok
Úspora v Kč
Úspora v %
Typ zákazníka

E.ON

PPAS

RWE

Zákazník topí
* Distribuční území RWE GasNet, s.r.o. (oblast západní, střední a severní Čechy)

Srovnání vychází dle ceníků platných k 1.7.2011 (ceny jsou uvedeny v Kč včetně DPH a jsou pouze orientační).