Česká biopotravina roku 2012: Mezi přihlášenými zatím kralují mléčné výrobky0

První zájemci o titul Česká biopotravina roku 2012 se již hlásí. Posunutí termínu soutěže se neminulo účinkem.  Podle již doručených přihlášek bude letošní ročník obohacen o sezonní výrobky.

„V tuto chvíli registrujeme první přihlášky. Nejvíce je zatím přihlášených výrobků do kategorie Mléko a mléčné výrobky. Jedná se většinou o sezonní bioprodukty z ovčího nebo kozího biomléka,“ uvedla Kateřina Nesrstová, manažerka PRO-BIO Svazu ekologických zemědělců.

Reklama

Organizátor, PRO-BIO svaz ekologických zemědělců, vzkazuje, že s přihláškami by neměli producenti tuzemských biopotravin váhat.  Za vložné pouhých 100 korun za každý přihlášený výrobek je velmi vysoká šance, že získají marketingovou podporu v řádech tisíců korun. Soutěž podporují významná média a mezinárodní veletrh BioFach. Přihlášky se přijímají jen do konce srpna na adrese PRO-BIO Svaz ekologických zemědělců, Nemocniční 53, 787 01 Šumperk. Vzorky přihlášených biopotravin je třeba následně doručit tamtéž do poloviny září.

Autor: Redakce Nazeleno.cz