Nákyp se špenátem a sýrem Monterey Jack
Minule jsme vám představili vám sedmičku super-ingrediencí, které jsou chutné, zdravé a pro naši kuchyni netradiční. Dnes se vám pokusíme usnadnit jejich zařazení do jídelníčku pomocí několika jednoduchých, ale přitom výborných receptů.
Nákyp se špenátem a sýrem Monterey Jack
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Ingredience
6 velkých vajec
4 lžíce nízkotučného mléka
1/4 čajové lžičky sušeného tymiánu
1/4 čajové lžičky soli
1/4 čajové lžičky černého pepře
muškátový oříšek
1 balení (nebo zhruba 300 gramů) čerstvého nebo mraženého trhaného špenátu, vylisovaného do sucha
150 gramů sýru Monterey Jack (případně jiného dle vaší volby)
8 krajíců na čtvrtky nakrájeného chleba
Průběh přípravy
1. Předehřejte si troubu na zhruba 180 stupňů. Ve velké misce rozšlehejte vajíčka s mlékem, tymiánem, solí, pepřem a muškátovým oříškem, aby se jednotlivé ingredience dostatečně spojily. Do misky dále přimíchejte kousky špenátu, sýra a chleba.
2. Vzniklou směs vložte do pečící misky a nechte péct. Speciální rada pro muže – nákyp bude hotový, až se nejen zbarví do hněda, ale také po jeho propíchnutí nožem vytáhnete nůž ven čistý.
3. Upečený nákyp vytáhněte z trouby a před servírováním nechejte 5 minut odležet.
Nutrické hodnoty pokrmu
Kalorie: 280
Tuk: 13 g
Cholesterol: 233 mg
Sodík: 545 g
Karbohydráty: 22 g
Proteiny: 17 g