fbpx

Jak snadno nabrousit nůžky0

Zatímco kuchyňský nůž s trochou šikovnosti nabrousíte poměrně snadno, nabrousit nůžky může být trochu složitější. Zároveň to ale není – jak se říká – žádná raketová věda. Podívejte se.

Ilustrační foto: Pixabay.com

O tom, jak je důležité mít dobře ostré a fungující nůžky, by vám mohla dlouho vyprávět každá švadlena. Ostré nůžky jsou potřeba pro přesný střih látek, přičemž nejvíce se jejich ostrost ukáže na materiálech , které jsou tenké a zároveň pružné.

Naostřit nůžky není s dobrou výbavou nic těžkého  – v praxi jde hlavně o obtáhnutí ostří jemným pilníkem a následně diamantovým brouskem. Na základě videa níže si postup snadno osvojíte. Ve videu se také dozvíte, jak je to s některými “babskými radami”, co s tupými nůžkami dělat. Stříhat brusný papír (nefunguje), párkrát je vrazit do písku (nefunguje) nebo jakoby stříhat hrdlo skleněné láhve (funguje trochu). Nejlepší je ale krátce obtáhnout ostří pilníkem a zmíněným brouskem, který koupíte v každém e-shopu s noži.          

Reklama

Autor: Jan Pergl

Autor se zabývá hlavně stavebnictvím a moderními technologiemi