fbpx

Tip: Originální recepty ze super-ingrediencí0

Křupavý táč s borůvkami

Zdravé recepty - Borůvkový táčKřupavý táč s borůvkami

Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut

Ingredience

250 gramů másla nebo margarínu
200 gramů cukru
1 čajová lžička vanilky
750 gramů mouky

Na borůvkovou náplň:
500 gramů borůvek
125 gramů granulovaného cukru
3 lžíce kukuřičného škrobu

Na posýpku:
200 gramů nevařených ovesných zrn
125 gramů mouky
100 gramů hnědého cukru
1/4 čajové lžičky skořice
125 gramů másla nebo margarínu

Průběh přípravy

1. Rozehřejte troubu na 180 stupňů. V misce rozmíchejte mixérem (střední rychlost) máslo, cukr a vanilku. Snižte rychlost mixéru a postupně přidávejte mouku. Těsto vylijte do misky, kde jej rozmačkejte tak, aby vytvořilo spodní krustu. Pečte 20 minut, nebo do doby, než těsto změní barvu na zlatavě hnědou.

Zatímco pečete krustu, připravte si borůvkovou náplň na táč:
2. Na pánvi smíchejte borůvky, granulovaný cukr, kukuřičný škrob a dvě lžíce vody. Povařte za velkého plamene po dobu zhruba jedné minuty. Poté pánev odložte z hořáku.

Připravte si také posýpku:
3. Ve středně velké misce smíchejte ovesná zrna, hnědý cukr a skořici. Přidávejte nakrájené kousky másla do té doby, než se směs vytvaruje do podoby strouhanky.

4. Potřete borůvkovou náplní vychladnutou krustu a následně ji posypte posýpkou. Pečte 35 až 40 minut do doby, než se vrchní část táče pěkně zbarví do světle hněda.

5. Vychladlý táč rozkrájejte do 6 pásů, poté každý z nich na 6 tyčinek. Nebo podle vaší fantazie.

Nutriční hodnoty pokrmu

Kalorie: 165
Tuk: 9 g
Cholesterol: 22 mg
Sodík: 850 g
Karbohydráty: 21 g
Vláknina: 1 g
Proteiny: 2 g

Profilový obrázek

Autor: Redakce Nazeleno.cz