fbpx

Tip: Originální recepty ze super-ingrediencí0

Losos Teryaki se štiplavým mangoldem

Rcepty - zdravá jídla

 Losos Teryaki se štiplavým mangoldem 

 

Reklama

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut

Ingredience

500 gramů lžíce červeného, žlutého anebo oranžového mangoldu
3 lžíce omáčky teriyaki
1 cibule na jemno nakrájená
Hrst oprané čínské petržele
4 kousky filetu z lososa
1 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku nakrájeného na drobné plátky
Malý kousek čerstvého zázvoru (zhruba v množství jedné čajové lžičky)
Sůl a černý pepř dle potřeby

Průběh přípravy

1. Operte mangold a trochu osušte. Odřízněte stonek a nakrájejte listy na zhruba 2,5 centimetru široké plátky. Mangold poté odložte bokem. V samostatném šálku smíchejte omáčku teriyaki, čínskou petržel a cibuli. Směs odložte bokem.

2. Nalijte na pánev olej a nechejte ji rozehřát, aby byla dostatečně teplá; nesmí se z ní však kouřit. Vložte na ni lehce osolené a opepřené plátky lososa, které pečte na každé straně po dobu zhruba 4-5 minut, nebo/až ryba změní svou barvu.

3. Mezitím si na druhé pánvi opět rozpalte olej. Do něj přidejte česnek, který opékejte za neustálého míchání dozlatova po dobu zhruba jedné minuty. Přidejte mangold, čerstvý zázvor, čtvrtku lžičky soli a trochu pepře. Směs restujte za neustálého míchání po dobu asi 5 minut, nebo dokud mangold nezměkne.

4. Před servírováním vložte na talíř filety z lososa a mangold z druhé pánve. Přidejte směs s omáčkou teriyaki a dosolte dle chuti.

Nutriční hodnoty pokrmu

Kalorie: 320
Tuk: 15 g
Cholesterol: 96 mg
Sodík: 1055 g
Karbohydráty: 9 g
Vláknina: 3 g
Proteiny: 38 g

Autor: Redakce Nazeleno.cz