Medový dort
Medový dort
Ingredience
125 ml rostlinného oleje
125 gramů cukru
125 gramů medu
2 vajíčka
1 menší pomeranč, oloupaný, bez pecek a pokrájený na čtvrtky
1 menší jablko, oloupané, bez pecek a pokrájené na menší kousky
1 šálek silné, uvařené kávy
500 gramů mouky (nebo dle potřeby)
2 čajové lžičky jedlé sody
1/2 čajové lžičky prášku na pečení
1/2 čajové lžičky nového koření
1/2 čajové lžičky skořice
1/4 čajové lžičky hřebíčku
1/4 čajové lžičky soli
125 gramů rozinek
Průběh přípravy:
1. Rozpalte troubu na 180 stupňů. Nachystejte si dvě pečící misky, které vycpěte papírem na pečení.
2. V misce střední velikosti smíchejte olej, cukr, med a vajíčka.
Reklama3. V mixéru smíchejte pomeranč s jablkem. Mixujte je do doby, než utvoří celistvou kaši. Do ní dále přidejte kávu a opět pomixujte.
4. Smíchejte mouku, jedlou sodu, prášek na pečení, koření a sůl.
5. Přidejte třetinu pomixovaného ovoce s kávou do misky s olejem, medem a vajíčky. Přidejte třetinu směsi mouky s kořením. Pokračujte, dokud se všechny části nespojí v jeden celek. Na závěr přidejte rozinky.
6. Vložte těsto do obou pečících misek. Pečte po dobu 30-35 minut.