Kastrůlek sladkých brambor
Kastrůlek sladkých brambor
Počet porcí: 8
Ingredience
5 velkých, sladkých brambor, oloupaných a rozkrájených na půlcentimetrové plátky
80 gramů třtinového cukru
1/2 čajové lžičky soli
1/4 čajové lžičky černého pepře
2 lžíce másla
125 gramů oloupaných ořechů
Průběh přípravy
1. Rozehřejte si troubu na 200 stupňů. Naskládejte polovinu brambor do pekáče a posypte je polovinou cukru, polovinou soli a vším černým pepřem. Přidejte polovinu margarínu nebo másla.
Reklama2. Doplňte pečící misku zbytkem brambor, které opět posypte zbývajícím cukrem, solí a máslem.
3. Zabalte misku alobalem a pečte po dobu 30 minut. Po této době odstraňte fólii, jídlo posypte ořechy a nezakryté pečte po dobu dalších 30 až 40 minut do doby, než brambory změknou. V průběhu pečení podlévejte vodou nebo sirupem.