Zaměstnanci společnosti E.ON znovu uklízeli Česko, zapojilo se 60 dobrovolníků

14. 10. 2015 | Komerční sdělení

V letošním roce již druhá úklidová akce společnosti E.ON proběhla v pátek 9. října dopoledne za účasti 26 dobrovolníků v Brně a 34 v Českých Budějovicích. V Českých Budějovicích se zaměstnanci firmy zaměřili na vyčištění obou břehů řeky Vltavy kolem mostu na ulici Strakonická a v okolí cyklistické stezky, v Brně si vybrali úsek okolo řeky Svitavy od ulice Tkalcovská až po ulici Křenová.

„Všem dobrovolníkům patří velké poděkování. Společnost E.ON dlouhodobě podporuje myšlenku ochrany životního prostředí a trvale udržitelného rozvoje. Těší nás, že tyto hodnoty sdílejí také naši zaměstnanci, což potvrzují svou opakovanou účastí na podobných akcích,“ říká Robert Mifka, koordinátor projektu E.ON uklízí Česko.

Říjnový úklid společnosti E.ON opět proběhl pod záštitou celorepublikové akce Ukliďme Česko, která zvítězila v loňském ročníku soutěže E.ON Energy Globe Award ČR. Dobrovolníkům se tentokrát podařilo nasbírat úctyhodných 96 pytlů odpadků včetně řady zajímavých exemplářů. Výjimkou nebyly nákupní vozíky, televize, koberce, kanystry nebo kuchyňská linka.

„V tradici úklidů budeme určitě pokračovat. Ještě do konce roku plánujeme uspořádat výstavu fotografií z úklidu se zajímavými informacemi ohledně nakládání s odpady,“ dodává Mifka.