Wienerberger získal ocenění Nejlepší výrobce stavebnin roku 2010 a GRAND PRIX FOR ARCH 2011

13. 10. 2011 | Tisková zpráva

• Největší výrobce cihel v ČR, společnost Wienerberger, získala již podruhé cenu „Nejlepší výrobce stavebnin“ v kategorii firem nad 150 zaměstnanců
  • Porotherm 42,5 T Profi s oceněním GRAND PRIX FOR ARCH 2011

Hned dvěma významnými oceněními se může pyšnit jednička na trhu ve výrobě cihel, společnost Wienerberger cihlářský průmysl, a. s.

Cihla POROTHERM 42,5 T Profi získala cenu GRAND PRIX FOR ARCH 2011

V soutěži vyhlašované Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví České republiky, ÚRS Praha, a. s., a časopisem Stavebnictví získal Wienerberger od odborné poroty ocenění „Nejlepší výrobce stavebnin roku 2010“ v kategorii firem nad 150 zaměstnanců. Tuto významnou cenu přitom obdržel již podruhé.

Wienerberger: Již podruhé oceněn jako „Nejlepší výrobce stavebnin roku 2010“

Dne 4.10. převzal v Senátu ČR Josef Kotek, generální ředitel společnosti Wienerberger, prestižní ocenění Nejlepší výrobce stavebnin roku 2010. Ocenění potvrzuje pozici lídra trhu ve výrobě stavebních materiálů, důvěru zákazníků a velký respekt profesionality práce lidí u firmy.

K tomu si Wienerberger z mezinárodního veletrhu nízkoenergetického stavění FOR ARCH 2011 za cihlu plněnou minerální vatou POROTHERM 42,5 T Profi odnesl nejvyšší cenu pro výrobky – GRAND PRIX FOR ARCH 2011. Cihla POROTHERM 42,5 T Profi je novinkou letošního podzimu pro stavebníky rodinných domů. Tato minerální vatou plněná cihla navazuje na již úspěšně zavedenou cihlu POROTHERM 36,5 T Profi. Cihly POROTHERM T Profi v sobě účinně snoubí nejlepší vlastnosti keramiky a tepelného izolantu a jsou určeny pro výstavbu nízkoenergetických a pasivních rodinných domů. Umožňují jednoduchou a rychlou výstavbu, obvodové zdivo není nutné dále dodatečně zateplovat, snižují se náklady na výstavbu, vytápění i údržbu domu.

Obou cen si nesmírně vážíme,“  říká ing. Roman Busta, ředitel prodeje a marketingu společnosti Wienerberger cihlářský průmysl. „Titul Nejlepší výrobce stavebnin roku 2010, který jsme převzali v Senátu ČR, je  vysoké ocenění pro naši společnost za vývoj a zavádění moderních výrobků s vysokou přidanou hodnotou  pro zákazníky, výrobků, které sledují trendy energeticky efektivního bydlení orientované na budoucnost a ekologii. GRAND PRIX FOR ARCH je pro nás dalším potvrzením, že se při vývoji a zavádění těchto výrobků a služeb na trh ubíráme správnou cestou.“

Více informací o výrobcích POROTHERM a společnosti Wienerberger cihlářský průmysl naleznete na www.porotherm.cz.