V Praze byla spuštěna půjčovna elektrokol

27. 06. 2011 | Tisková zpráva

V samém centru velkoměsta u pražského Mánesa byla otevřena specializovaná půjčovna elektrokol PREkolo. Jedná se o projekt společností Pražská energetika (PRE) a ekolo.cz – českého výrobce elektrických kol.

Po Praze snadno a rychle na elektrokole

Praha tak následuje metropole jako Berlín, Barcelona, Londýn nebo Paříž, kde obdobné půjčovny již fungují, převážně pro turisty, kteří na elektricky asistovaném jízdním kole mohou poznat celou metropoli doslova za pár hodin. Půjčovna PREkolo ale nabízí půjčování také českým zájemcům a to až na dobu 14 dní. "Kopcovatý terén Prahy je pro netrénovaného cyklistu obtížně dosažitelný, díky elektrokolu je možné navštívit všechny krásy města z perspektivy, kterou nenabídne veřejná doprava ani vyhlídkový autobus," říká jednatel ekolo.cz Jakub Ditrich a pokračuje: "Pro turisty jsme zároveň připravili dva výletní okruhy s průvodcem v němčině a v angličtině."

Generální ředitel Pražské energetiky, a. s., Pavel Elis k tomu říká: "Elektrokola půjčujeme ke krátkodobým testům v našem Centru energetického poradenství déle než půl roku a zájem je mimořádný. Proto chceme elektrokola ještě více přiblížit Pražanům jako vhodný prostředek nejen k cestám po městě, ale také pro víkendové využití. Zákazníkům, kteří odebírají od PRE elektřinu, poskytneme k zapůjčení výhodnější podmínky, abychom napomohli k rozšíření elektrokol v naší metropoli."

Půjčovna PREkolo je součástí projektu E-mobilita

Půjčovna PREkolo je jednou z aktivit projektů E-mobilita, v rámci nichž Pražská energetika podporuje vedle elektrokol nasazení elektromobilů, elektroskútrů a podílí se na rozvoji sítě nabíjecích stanic v rámci projektu Praha elektromobilní.

Více informací o aktivitách PRE naleznete na www.pre.cz/kolo.

Webové stránky půjčovny PREkolo jsou na www.prekolo.cz, anglicky na www.ebikerental.eu.