Střídače Fronius odpovídají nejvyšším kvalitativním požadavkům

25. 05. 2011 | Tisková zpráva

Den co den pracuje tým odborníků na detailní kontrole střídačů Fronius s cílem zajistit vysoké kvalitativní požadavky rakouského podniku.

Střídače Fronius jsou testovány v náročných podmínkách

Kontroluje se nejen to, co vyžadují národní a mezinárodní předpisy, ale společnost Fronius provádí i testy nad rámec požadovaných limitů – od hodnocení elektrických vlastností přes chování v síti a měření účinnosti až po zkoušku mechanické pevnosti, například kvůli přepravním požadavkům. Kromě toho se testuje chování střídačů v drsném prostředí, ve kterém se ukáže reakce přístrojů na různé vnější vlivy, jako je voda, prach, sůl nebo teplota.

V chladicí komoře se prověří, jestli přístroje Fronius bez problémů odolají teplotám -25 °C

V dalších testech se stanoví, po jakou dobu přístroje odolají požadovaným nárokům. Tyto takzvané dlouhodobé testy se provádějí za ztížených podmínek, aby se přístroje zatížily na maximum a byly připraveny na každou situaci.

Všechny typy střídačů Fronius se neustále testují

Pokud je například přístroj určen pro vnější montáž, musí být odolný vůči vodě stříkající ze všech směrů, chráněný proti vniknutí cizích těles, a v závislosti na přístroji a oblasti musí bez problémů odolávat teplotám od -25 °C do +55 °C. „Základem našich testů odolnosti jsou národní a mezinárodní předpisy. K nim se přidávají ještě kvalitativní požadavky společnosti Fronius, které vyplynuly ze zkušeností. Požadované limity většinou překračujeme, abychom dostáli vysokým kvalitativním nárokům,“ vysvětluje Bernhard Doppelbauer, odborník na kvalitu a bezpečnost ve společnosti Fronius.

Při testech odolnosti Fronius se mimo jiné překouší, zda jsou přístroje odolné vůči vodě stříkající ze všech směrů

Všechny typy střídačů se neustále testují, a to ve vývojovém stádiu, v prototypové řadě a přímo na výstupu z výroby. Kromě toho odborníci ze společnosti Fronius provádějí každý den takzvané out of box audity. V rámci tohoto kvalitativního opatření se střídače namátkově vyberou a detailně zkontrolují.