Šrotovné na kotle: Až 30 600 korun

20. 05. 2011 | Tisková zpráva

Ve středu 18. května 2011 společnost VERNER, významný výrobce kotlů na biomasu, zahajuje akci, která významně podpoří inovaci kotlů v českých domácnostech, výrazně sníží náklady na vytápění ekologicky smýšlejícím lidem a v neposlední řadě také nápadně zlepší životní prostředí v ČR.

„Zmodernizujte svoji kotelnu, snižte náklady na vytápění a podpořte společně s námi zlepšení ekologie v ČR.“

Lidé, kteří svůj starý pyrolitický kotel na tuhá paliva jakékoli značky odevzdají k ekologické likvidaci do společnosti VERNER, mají jedinečnou šanci získat příspěvek od 25 200 Kč do 30 600 Kč bez DPH na koupi ekologického kotle na kusové dřevo z produkce VERNER a.s.

Z dlouholeté zkušenosti víme, že čím starším kotlem na tuhá paliva lidé doma vytápí, tím více za topnou sezónu platí. Tímto krokem chceme lidem nejen výrazně snížit výdaje na topení, ale snahou je také inovovat kotle v českých domácnostech a samozřejmě ještě významně podpořit zlepšení životního prostředí v ČR,“ uvedl generální ředitel Ing. Vladimír Verner.

Celá akce bude navíc doprovázena průzkumem, který má za cíl odpovědět na otázky týkající se například spotřeby paliva a tedy i výdajů za topnou sezónu v závislosti na stáří kotle atd. Většina lidí si původní kotel nechává do poslední chvíle jeho životnosti a cílem tohoto průzkumu je zmapovat tuto situaci a na základě výsledků poté poskytnout dalším lidem touto akcí ověřené zkušenosti. Po vyhodnocení průzkumu budou výsledky zveřejněny.