Solární panely Conergy obstály v náročných testech

12. 01. 2011 | Tisková zpráva

Solární panely Conergy PowerPlus dosáhly vynikajících výsledků v náročném testu odolnosti vůči krupobití, který provedl nezávislý testovací institut Cetecom ICT. Conergy PowerPlus panely ustály bombardování kroupami o průměru 55 milimetrů, což je velikost kulečníkových koulí, rychlostí 122 km v hodině. Síla úderu byla 23krát silnější ve srovnání se standardními testovacími podmínkami.

Panely Conergy PowerPlus vyšly z tohoto náročného testu bez jediného škrábnutí, a to doslova. Podstoupily přísnou vizuální kontrolu podle normy IEC 61215. Nenašli jsme jediný náznak vrypu, nebo stopy po poškození ledem,“ říká Wilfred Latz, šéf fotovoltaické laboratoře zkušebního institutu Cetecom ICT.

Solární panel Conergy PowerPlus vydrží zatížení 5 400 Pascalů

Test se neomezil se pouze na standardní testovací parametry, jak je ukládá norma IEC 61215, Ed. 2, podle které musejí panely odolat nárazům krup o průměru 25 mm dopadajících rychlostí 82,8 km/h. Šel mnohem dál s více než dvojnásobným průměrem ledových koulí a prudším dopadem.

Modul Conergy PowerPlus již v minulosti potvrdil své kvality velmi pozitivními výsledky testů odolnosti vůči výparům čpavku a slané mlze. Neporušený vydrží i zatížení 5 400 Pascalů, což odpovídá jedenácti lidem, stojícím na panelu.

Modul Conergy PowerPlus je odolný vůči krupobití

Bezpečnost panelů je pro nás jednou z priorit. To je také důvod, proč je vyrábíme z těch nejlepších materiálů. Solární sklo PowerPlus je 3,2 mm tenké a výrazně lehčí, vyznačuje se však absencí obvyklých nedostatků, jakým je například špatná stabilita. Důležitou roli hrají i tuhé rámy, které zůstávají i za extrémních podmínek stabilní,“ říká Aleš Spáčil, jednatel společnosti Conergy Česká republika.

Bouřky s krupobitím jsou jedním z nejnebezpečnějších přírodních jevů. Podle České asociace pojišťoven dosáhly škody z letošního léta jen v Praze 4,5 miliardy korun1. Krupobití napáchalo škody zejména na autech a jejich karoseriích, na střechách a fasádách domů. Conergy PowerPlus je v současnosti na celém světě jediným modulem s rozsáhlou certifikací pro krupobití.

O společnosti Conergy

Společnost Conergy Group je lídrem v oblasti solárních systémů. Jako systémový dodavatel vyvíjí a vyrábí Conergy Group krystalické solární moduly, měniče a montážní systémy.

Společnost Conergy Česká republika, která je součástí Conergy Group, je schopna svým klientům nabídnout kompletní dodávky zařízení vlastní produkce v kvalitě „Made in Germany“. Společnost Conergy Česká republika je zakládajícím členem České fotovoltaické průmyslové asociace (CZEPHO).

1 Zdroj: Tisková zpráva České asociace pojišťoven - Největší počet škod v letošním roce způsobil sníh, http://www.cap.cz/FileFromWSS.ashx?file=http://capsrv02/DOKUMENTY_01/TZ_CAP_20101115_Zivly-2.pdf