Projekt "Základní kurz pro energetické poradce"

04. 01. 2012 | Tisková zpráva

Dne 31.12.2011 se uzavírá období podpory na projekt Základní vzdělávací kurz pro energetické poradce. Pořadatelem kurzu je Energy Centre České Budějovice (ECČB), které zorganizovalo za pomoci Evropské unie v období 2009 - 2011 celkem tři kurzy, jichž se zúčastnilo 145 osob, z nichž 119 úspěšně zakončilo kurz závěrečnými zkouškami. Ovšem i když se projekt chýlí ke konci a dotace byla užitečně vyčerpána, kurzy byly natolik úspěšné a zájem o ně natolik vysoký, že ECČB bude kurz pořádat i nadále.

Příští kurz se koná v dubnu 2012 a jeho náplní budou opět přednášky z oborů týkajících se energetického poradenství - úspor energií, energetiky staveb, nízkoenergetických a pasivních domů, vytápění a ohřevu užitkové vody, větrání, obnovitelných zdrojů energie (fotovoltaika, solární termika, energie biomasy, větru a vody, tepelná čerpadla), osvětlení a domácích elektrospotřebičů, legislativy, dotací, ale i komunikace v poradenství, využití dešťové vody, základů feng shui či metody EPC. Přednášet budou kvalifikovaní odborníci, součástí kurzu bude také tématická exkurze do Horního Rakouska.

Zájemci o něj se mohou již dnes hlásit u organizátora ECČB (viz kontakt níže). Kurz je prioritně určen zájemcům o tuto tématiku z řad pracovníků úřadů, firem, studentů, podnikatelů, odborné i široké veřejnosti, kteří chtějí svým klientům poskytnout kvalitnější služby v oblasti týkající se úspor energií, využití obnovitelných zdrojů energie dotací. Kurz se bude konat v Českých Budějovi! cích. Bližší informace lze nalézt na www.eccb.cz.

Základní vzdělávací kurzy pro energetické poradce se konaly díky finančnímu přispění Evropské unie a ve spolupráci s partnery projektu: O. Ö. Energiesparverband, Energie AG O.Ö. a společnosti E.ON.