Přijďte se podívat na 2. ročník Čejkovických bylinkových slavností

17. 08. 2011 | Tisková zpráva

Již po druhé v neděli 28. srpna od 12:00 společnost SONNENTOR s.r.o., tradiční výrobce biočajů, biokoření a dalších bioproduktů se sídlem v jihomoravských Čejkovicích, otevře své sluneční brány pro všechny milovníky bylinkových čajů. Podobně jako minulý rok se i letos akce uskuteční v malebné moravské, historií opředené obci Čejkovice. A to na jejím samotném vršku, nad starodávnou templářskou tvrzí je již nyní SONNENTOR v plné přípravě poskytnout rozptýlení, občerstvení a odborné výklady spojené s prohlídkou výrobních hal všem zájemcům.

Druhé Čejkovické bylinkové slavnosti: Bohatý kulturní program

Přijďte se sami přesvědčit o tom, jak se vyrábí váš oblíbený čaj od výkupu a zpracování bylinky až po vsypání čajové směsi do nálevového sáčku. Využijte i vy možnosti vychutnání čajové směsi, kterou vám po předložení vaší originální receptury namíchá paní Eva Kubišová, jedna z českých pěstitelek bylinek, která dodává SONNENTORU již několik let sušené bylinky a květy.

Je připraven bohatý kulturní program, kde vystoupí místní dechová hudba Vinařinka, dětský soubor Kyjovánek a vtipným divadelním představením vás pobaví hroznolhotský ochotnický spolek Hrozen.

Nebude chybět ani ochutnávka biovín z přilehlých vinohradů s možností prohlídky sousedních historických Templářských sklepů. Návštěvníci budou mít možnost ponořit se do dávné historie a v chládku tajemné soustavy templářských chodeb vychutnat lahodný mok z révy vinné a nechat se unášet po stopách Komtura Ekka.

Pro děti je připravena raráškova naučná stezka, dětský hrací koutek a projížďka na koních. Malým dárkem pro ty šťastnější bude výhra v tombole.

Podívejte se na video z loňských slavností, které navštívilo na 4 000 milovníků bylinek, čajů a koření:

Od roku 1992 se v SONNENTORU v Čejkovicích zpracovávají skutečné bylinkové speciality v souladu s přírodou. Návštěvníci slavností budou mít jedinečnou příležitost zblízka poznat provoněné sklady i výrobní prostory s bylinkami a kořením a zhlédnout zrození nálevového sáčku biočaje od výkupu bylin, až po jeho samotnou výrobu v moderním čejkovickém areálu. Pro dospělé i děti bude celé nedělní odpoledne připraven bohatý a zajímavý program.

Program:

12:00 hod
- Slavnostní zahájení u výrobní haly Akropolis na kopci Mlaty nad Templářskými sklepy

12:30 18:00 hod
- Celoodpolední kulturní program. Vystoupí dechová hudba Vinařinka z Čejkovic, dětský národopisný soubor Kyjovánek a také nezapomenutelný hroznolhotský ochotnický spolek Hrozen se svým humorným představením.
- Prohlídky firmy s výkladem
- Ochutnávky biočajů, biokoření i dalších biospecialit SONNENTORu
- Mini biojarmark, řemeslný jarmark
- Ochutnávka biovín s možností návštěvy sousedních Templářských sklepů
- Bylinková zahrádka s možností zakoupení bylin v kontejnerech
- Dobrodružná naučná stezka pro malé i velké rarášky a dětský hrací koutek
- Projížďka na koních
- Občerstvení s nabídkou biospecialit a biosladkostí z brněnské biorestaurace REBIO

17:30 hod
- Bohatá tombola

18:00 18:30 hod
- Zakončení bylinkových slavností

Tip na výlet: Komu z vás bylinky přilnuly k srdci, doporučuje SONNENTOR s.r.o  navštívit nedaleké Valtice a bylinkovou zahradu Tiree Chmelar, která se nachází v bezprostřední blízkosti valtického zámku. Najdete zde tematické záhony věnované léčivým rostlinám, zahradu vůní, kulinářskou zahradu, zahradu mýtů a legend, zahradu motýlů a včel, ale také spoustu dalších zajímavostí.

Kvalitu při výrobě čajů a koření garantuje samotný fakt pěstování v ekologických rodinných zemědělských farmách a velmi úzká, dlouhodobá a oboustranně výhodná spolupráce s místními ekozemědělci, kteří pro firmu bylinky a koření pěstují. Tím jsme schopni zajistit tu nejvyšší kvalitu i garantovaný původ výchozí suroviny, která je potom součástí jednotlivých produktů SONNENTORu! Věřím, že otevření našich provozů veřejnosti a seznámení s principy šetrného zpracování biosurovin a zajímavý doprovodný program bude pro návštěvníky slavností atraktivní podívanou,“ doplňuje Josef Dvořáček, ředitel SONNENTOR Česká republika.

O společnosti SONNENTOR

Společnost SONNENTOR s.r.o. (v českém překladu známá také jako Sluneční brána) se od roku 1992 zabývá výrobou biočajů a biokoření z toho nejlepšího, co v přírodě najdete. „Základním motivem je zpracování a výroba produktů z kontrolovaného ekologického zemědělství – jakožto jediná možná alternativa průmyslovému velkozemědělství se všemi jeho problémy, jako jsou nadprodukce, potravinové skandály, znečištění biosféry a genové manipulace,“ vysvětluje spolumajitel SONNENTORU Tomáš Mitáček.

V současnosti firma úzce spolupracuje se 170 ekologickými farmami především z České republiky a z Rakouska. SONNENTOR v České republice zaměstnává 70 zaměstnanců a v roce 2010 dosáhl obratu 136 mil. Kč. Společnost vyváží přes 600 druhů produktů do 48 zemí celého světa.

Další informace najdete na www.sonnentor.cz.