Nový výrobní závod společnosti Kyocera v České republice

03. 02. 2011 | Tisková zpráva

Japonský technologický koncern Kyocera, jeden z předních světových výrobců v oblasti fotovoltaických systémů, rozšiřuje ve dvou závodech svou výrobu fotovoltaických modulů. Zatímco produkce v české Kadani bude rozšířena o další výrobní objekt, v Tianjinu nová továrna nahradí starý výrobní závod. Každý z těchto dvou nových objektů bude mít objem výroby 360 megawattů.

KYOCERA zvyšuje kapacitu produkce fotovoltaických modulů

V  Kadani právě začínají práce na výstavbě nové tovární budovy. Kyocera tak jde energicky za svým cílem zvýšit do roku 2013 celkový objem výroby na jeden gigawatt.

S oběma výrobními provozy tak Kyocera jen v Kadani dosáhne celkového objemu 560 megawattů. Česká republika se tak stane místem s největší produkcí fotovoltaických modulů koncernu Kyocera na světě. Závod v Kadani již v minulosti dodával fotovoltaické moduly pro velké projekty v Evropě, mimo jiné 53,1 megawattů pro tři fotovoltaické elektrárny ve Španělsku.

Distributorem fotovoltaických modulů koncernu Kyocera pro český trh je velkoobchodní společnost Soleg s.r.o., Koperníkova 6, 301 00 Plzeň, tel. 377 331 915, info@soleg.cz