Nové okenní pásky pro clima®

11. 12. 2014 | Komerční sdělení

Značka pro clima® rozšiřuje sortiment okenních pásek. Novinky doplňují již zavedený sortiment okenních pásek pro clima® CONTEGA SL, CONTEGA EXO, CONTEGA PV a CONTEGA FC, které již dlouhodobě používají někteří z předních výrobců oken a montážních firem.

První ze zmíněných novinek je expanzní, parobrzdná a dešti odolná páska určená pro utěsnění spár z vnější strany CONTEGA FIDEN EXO. Pásky jsou opatřeny samolepícím pruhem a jsou vysoce odolné proti povětrnostním vlivům. K dispozici budou v různých velikostech pro všechny obvyklé šířky spár.

Dalším nově představeným produktem je páska CONTEGA SOLIDO SL – vzduchotěsná, snadno omítatelná páska do interiéru s celoplošným lepením a rozděleným separačním papírem pro snadnou montáž v průběhu instalace okna, ale i po až po ní. Pevné vodotěsné lepidlo zajišťuje rychlé a trvalé přilepení k podkladu, ať už jde o dřevo či minerální podklady (beton, vápenopískové zdivo). Páska CONTEGA SOLIDO SL zajistí, že napojení bude vzduchotěsné a bude fungovat jako parobrzda.

Do exteriéru je určena páska CONTEGA SOLIDO EXO, která zajišťuje difúzně otevřené (a větrotěsné) napojení oken či dveří k podkladům ze dřeva, zdiva či betonu. Spoj je ihned po nalepení odolný jak proti větru, tak proti prudkému dešti. Vzhledem ke své vysoké přilnavosti se tyto pásky uplatní jak u novostaveb, tak při rekonstrukcích.

Další informace naleznete na www.pro-clima.cz nebo www.compri-izolace.cz.