LINDAB expanduje v České republice

29. 04. 2011 | Tisková zpráva

Společnost Lindab s.r.o., dceřiná společnost švédského koncernu Lindab, zahájila dne 18. 4. 2011 provoz v nové, v pořadí již třetí výrobní hale v areálu Karlovarská Business Park v Praze 6 - Ruzyni.

Lindab: Přední výrobce střešních krytin a okapových systémů

Švédský koncern LINDAB je jedním z největších světových výrobců potrubních a vzduchotechnických systémů a kovových profilů pro stavební účely – ocelových plechů, lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších montážních prvků z tenkostěnné oceli. LINDAB je v současné době zastoupen ve třiceti jedna zemích světa, zaměstnává přibližně 4 500 zaměstnanců a své výrobky prodává ve více než 50 zemích světa.

Stavbě nové haly předcházelo vybudování sídla společnosti Lindab s.r.o. a výrobních závodů divizí Vzduchotechnika a Profil, jež bylo realizováno v roce 2004. Hala divize Vzduchotechnika o rozloze
21 000 m2 slouží jako centrální výrobní jednotka pro většinu evropských trhů. Základní výrobní řadu v divizi Vzduchotechnika představují vzduchotechnické systémy LindabVent a LindabSafe a dále systém mřížek a vyústek LindabComfort.

Budova o původní ploše 3 500 m2, později rozšířené na 4 000 m2, je sídlem divize Profil a současně jedním ze dvou jejích výrobních závodů pro produkci lehkých střešních krytin, okapových systémů a dalších komponentů pro stavebnictví z tenkostěnné oceli.

Lindab plánuje investice do výrobní technologie

Zatím poslední, třetí hala představuje dalších 10 000 m2 výrobní plochy, na které bude soustředěna výroba distribučních elementů pro vzduchotechnické systémy Comfort. V letech 2011-2012 plánuje Lindab investovat do výrobní technologie s cílem zvýšit efektivitu výrobního procesu.

Rozšíření výrobních kapacit je logickým pokračováním dosavadního úspěšného působení společnosti Lindab v České republice, které přispěje ke zvýšení ziskovosti v rámci divize Vzduchotechniky skupiny Lindab a poskytuje základnu pro růst očekávaný v nadcházejících letech,“ vysvětluje David Brodetský, generální ředitel skupiny Lindab AB.

Více na: www.lindab.cz