Izolace HT/Armaflex S odolává vysokým teplotám i rozmarům počasí

16. 05. 2011 | Tisková zpráva

Společnost Armacell, největší světový výrobce technických izolací, vyvinula izolační materiál HT/Armaflex S, který je mimořádně odolný vůči vysokým teplotám a povětrnostním vlivům. Díky těmto vlastnostem představuje HT/Armaflex S účinné a trvanlivé řešení pro izolace topných, průmyslových a solárních systémů nebo venkovních instalací vystavených UV záření.

HT/Armaflex S: Ideální izolace pro střechy či pláště budov

HT/Armaflex S je vysoce ohebný izolační materiál se strukturou uzavřených buněk na bázi lisované elastomerové pěny. Vyniká vysokým rozsahem teplotní odolnosti (od -50 do + 150 stupňů Celsia) a zároveň velmi příznivými parametry tepelné vodivosti. Díky tomu, že izolace bez problémů snáší velmi nízké i vysoké teploty bez jakékoli změny vlastností a poradí si s velkými rozdíly teplot, je velmi ideální pro použití u venkovních instalací například na střechách, pláštích budov apod.

Vzhledem k tomu, že HT/Armaflex S bez problémů zvládá teploty až 150 stupňů Celsia, je předurčen pro systémy s velmi vysokou teplotou média v trubkách, tedy například pro solární kolektory, topné systémy, rozvody horkých plynů, teplárenské rozvody, potrubní rozvody v průmyslu, ale třeba i pro motory. Vynikající izolační vlastnosti, které jsou pro obdobné systémy vyžadovány, zaručuje velmi nízký součinitel tepelné vodivosti (pouhých 0,038 W/m*K při teplotě 0 stupňů Celsia). Rovnoměrně rozprostřená a stabilní uzvařená struktura buněk materiálu HT Armaflex/S zabraňuje proudění tepla, pomáhá udržovat nízkou vnější povrchovou teplotu a eliminuje tak tepelné ztráty. Úspora průtoku tepla při použití HT Armaflex/S oproti neizolovanému potrubí může činit více než 80 %.

HT Armaflex/S účinně zabraňuje pronikání vodních par

Kromě výborných izolačních vlastností disponuje HT/Armaflex také vynikajícími ochrannými a bezpečnostními parametry. Elastomerová pěna HT/Armaflex S uzavřenou buněčnou strukturou totiž účinně zabraňuje pronikání vodních par. Celá izolace je pokryta vrstvou polyolefinové fólie černé nebo bílé barvy, která chrání materiál proti povětrnostním vlivům, UV záření a mechanickému poškození. HT/Armaflex S je navíc bezpečný i při požáru. Jedná se totiž o materiál těžce hořlavý, samozhášivý, nekapající a nešířící plamen.