IP IZOLACE POLNÁ představila na Stavebních veletrzích své novinky

21. 04. 2011 | Tisková zpráva

Od 12. do 16. dubna si na brněnském výstavišti dali dostaveníčko všichni zájemci o kvalitní bydlení. Jak by ne, vždyť v tomto čase proběhly v Brně Stavební veletrhy. Pokračovaly ve stále aktuálním tématu úspory energií. Mezi nimi i veletrh IBF, který představil celou řadu zajímavých novinek.

Mezi ty, které vzbudily zaslouženou pozornost, patřily expozice společností, nabízejících izolační systémy. Společnost IP IZOLACE POLNÁ vystavovala v pavilonu V. Expozice odpovídala pozici lídra trhu v oboru systémů foukané minerální izolace. Pochlubili se hned dvěma novinkami.

• Foukaná izolace MAGMARELAX® ECO

První z nich je nová sněhobílá čedičová foukaná izolace MAGMARELAX® ECO. Oproti jiným obdobným materiálům má řadu předností. Dokonale tepelně izoluje a výborně odolává vlhkosti i plísním, je nesléhavá a dobře odolává i ohni. Ani hlodavci si na ní nepochutnají.

Proč má v názvu „eco“? Na rozdíl od jiných izolačních materiálů má mnohem vyšší užitnou hodnotu. Neobsahuje pojivo z ropných produktů. Je úplně bez zápachu a bez vlivu na životní prostředí. Úplnou novinkou je ona bílá barva, která nenaruší vzhled tam, kde ji nelze úplně skrýt oku pozorovatele.

Jedná se o aplikaci čedičové vlny MAGMARELAX® ECO. Několika otvory je čedičová vata nafoukána do půdního meziprostoru během několika hodin, za normálního provozu domácnosti. Není nutno vyklidit půdu a potom uklízet. Jestliže není na půdě k dispozici dutý meziprostor, lze jej velmi rychle vytvořit z roštu a dřevotřískových desek, které utvoří novou podlahu.

• Stropní Systém MAGMARELAX®

Tím jsme se dostali ke druhé novince v expozici společnosti IP IZOLACE POLNÁ, ke Stropnímu Systému MAGMARELAX®. Půda se stane obyvatelnou a zejména v létě poslouží k příjemnému rozšíření obytné plochy o ateliér, dětský pokoj či kancelář. Zájem návštěvníků byl opravdu obrovský. Techničtí poradci firmy byli na roztrhání.

Ale nejen nové materiály a technologie upoutaly pozornost. Co nejvíce překvapilo Ing. Radima Vaňka, ředitele divize izolací společnosti IP IZOLACE POLNÁ?

Těch věcí je několik. Rozhodně je to menší zájem vystavovatelů, než jsme byli zvyklí v minulých letech. Je to dáno tím, že firmy mnohdy šetří. Myslím si, že je to v jejich případech na nesprávném místě. Krize ve světě pomalu končí, její konec k nám ale dorazí později. Je třeba se připravit.

Pak je to rozhodně chování návštěvníků a spotřebitelů. Právě návštěvníky, naše potenciální klienty v oblasti foukané minerální izolace, bych rozdělil do dvou skupin. Část z nich stále raději obchází desítky stánků a sbírá informace a pokouší se řešit svoji investici jako stavebnici. Od každého výrobce či dodavatele něco. Neví, že za dílčí práce a svůj čas zaplatí v konečném důsledku mnohem více.

To si stále více návštěvníků stavebních veletrhů, a nejen jich, velmi dobře uvědomuje. Začínají vyhledávat dodavatele, který je schopen nabídnout komplexní dodávky. Od jednoho dodavatele tak dostanou všechny služby v příbuzných oblastech. Od návrhu nejefektivnějšího postupu přes proměření, výpočet, realizaci dokonce i pomoc při financování. Zákazník však v naší péči zůstane i dlouhé roky po realizaci zateplení. Tím klient ušetří dvakrát. Jednak svůj čas a jednak peníze za projektanty a odborníky na dílčí investice. O to se naše společnost snaží. Každý zájemce se na nás může kdykoliv obrátit,“ říká Ing. Radim Vaněk.

Úspory energií

Ano, v poslední době je stále větší důraz kladen na zmíněnou komplexní péči o zákazníka. Ta ve společnosti IP IZOLACE POLNÁ začíná bezplatnou prohlídkou objektu a návrhem na co nejefektivnější zateplení. Někdy přichází ke slovu technik s termokamerou, která bezpečně odhalí místa úniku tepla. Samotná aplikace zkušenými pracovníky netrvá více než několik hodin, za plného provozu objektu a obejde se bez nepořádku. Ani po nafoukání izolace však zákazník není ponechán svému osudu. Firmu zajímá, jak je spokojen. V rámci záruky na požádání znovu proměří objekt třeba až za několik let. Zákazník má důkaz, že zůstaly zachovány deklarované izolační vlastnosti. Ale ani tehdy zákaznická péče nekončí. Samozřejmostí je poradenství. Klienty jsou seznamováni s novinkami, které mohou žádat později. Firma je schopna dohodnout s bankou výhodné financování, nezatěžující rodinný rozpočet. Krátce řečeno, izolace domu je financována z úspor energie na jeho vytápění, kde jsou splátky úvěru nastaveny ve výši úspor.

Společnost IP IZOLACE POLNÁ pomáhá zákazníkům šetřit energii a tedy i jejich peníze. To je jejím hlavním cílem. Někteří z těch více než dvanácti tisíc zákazníků se zastavili i na veletrhu IBF v Brně u stánku IP IZOLACE POLNÁ. Společnost potěší, že zůstávají jejími spokojenými klienty.

Více informací o foukané izolaci MAGMARELAX® naleznete na www.ippolna.cz.