Inteligentní byty se stávají běžným standardem moderního bydlení

18. 04. 2013 | Komerční sdělení

Inteligentní domy a byty dnes již nejsou doménou pouze majetnějších vrstev, ale domácí automatizaci si dnes mohou dovolit nejširší vrstvy obyvatel. Dokazuje to spolupráce kolínské společnosti Teco a.s., výrobce řídicích systémů pro průmyslovou automatizaci i automatizaci budov s dvacetiletou tradicí, exportující do více než 30 zemí světa a společnosti EN-TECH s.r.o. (www.inteligentni-instalace.cz) , která se realizací inteligentních domů a bytů dlouhodobě zabývá a má za sebou stovky úspěšných realizací a spokojených klientů.

Vybudovali jsme pro zákazníky vzorový byt plně vybavený domácí automatizací v dostupné cenové hladině v nově budovaném komplexu tří viladomů v Lokalitě Zbuzany u Prahy“, říká Ing. Jiří Kolínek, majitel společnosti EN-TECH. „Na vlastní kůži či na vlastním chytrém telefonu si tak mohou zájemci vyzkoušet, co vše jim systém Foxtrot nabízí.“

Developerský projekt Zbuzany připravuje společnost STAVING Olomouc, s. r. o. a budoucí obyvatelé zde naleznou příjemné a klidné bydlení na dobré adrese s výbornou dostupností na Letiště Václava Havla. „Nový byt vybavený domácí automatizací, ovládaný i na dálku například přes telefon či tablet, je dnes ve vyspělém světě standardem a jsme rádi, že si to začali uvědomovat i čeští developeři a že na tuto nabídku pozitivně reagují zákazníci“, dodává ing. Petr Ovčáček z firmy Teco.

Prohlédnout si vzorový byt vybavený inteligentní automatizací Foxtrot a vyzkoušet si všechny její funkce a možnosti mají zájemci možnost při slavnostním otevření během dnů otevřených dveří ve dnech 26.-27. dubna od 10 do 18 hodin.

Podrobnosti o projektu Zbuzany naleznete na www.byty-zbuzany.cz a informace o inteligentním systému Foxtrot na adrese www.ovladejsvujdum.cz.

Inteligence vzorového bytu se skrývá v rozvaděči vybaveném řídicím systémem Tecomat Foxtrot, elegantně ukrytém v designovém nábytku. Obyvatelé mohou ovládat svůj chytrý byt prostřednictvím mobilního telefonu, tabletu zabudovaného ve zdi nebo inteligentních vypínačů. Kouzlo inteligentního bytu ovšem spočívá v tom, že většinu funkcí vykonává sám podle nastavených požadavků a scénářů, aniž by se museli obyvatelé čímkoliv zatěžovat.