Hledáte kvalitní tepelné čerpadlo? Zaměřte se na výrobky certifikované evropskou asociací Eurovent

05. 10. 2015 | Komerční sdělení

Eurovent je respektovaná profesní asociace výrobců ventilační a chladicí techniky. Mezi její hlavní úkoly patří kromě propagační a publikační činnosti především spolupráce na vývoji průmyslových standardů v oboru a certifikace výrobků, jako jsou tepelná čerpadla či klimatizace. Certifikát kvality od asociace Eurovent dokladuje, že výrobek prošel náročným testováním a výrobce nijak nezkresluje jeho technické údaje.

Certifikace tepelného čerpadla od asociace Eurovent potvrzuje, že dané zařízení přesně odpovídá specifikacím výrobce. Pokud si zakoupíte například tepelné čerpadlo s touto certifikací, máte jistotu, že jeho vlastnosti budou odpovídat hodnotám deklarovaným v technické dokumentaci. Týká se to zejména výkonu a topného faktoru (COP). Certifikaci svých výrobků podstupují dobrovolně všichni členové asociace, celý proces se přitom každoročně opakuje. Díky přísným podmínkám testování a hodnocení pomocí akreditovaných zkušeben je certifikát asociace Eurovent respektovanou a zákazníky stále častěji požadovanou známkou kvality.

„U tepelného čerpadla s certifikátem Eurovent si můžete kdykoliv na webu nezávislé organizace Eurovent online ověřit, že výkon, topný faktor a hlučnost odpovídá hodnotám deklarovaným výrobcem. A to u levných produktů pochybného původu často nebývá zvykem. Díky tomu tak přesně víte, co si kupujete,“ popisuje Ivo Zabloudil, produktový manažer společnosti ENBRA, která se zabývá prodejem, servisem a instalací otopné techniky. „Oproti Q štítku, který je známý i u nás, jsou výrobky organizace EHPA s certifikací Eurovent testovány opakovaně, přičemž pokud některý z produktů nedosáhne původních parametrů, sníží se rating u celé produktové řady. To výrobce motivuje k trvale vysoké kvalitě produkce,“ doplnil k mechanismu certifikace Zabloudil.

Asociace Eurovent působí po celé Evropě. Její součástí je nyní už přes 1000 výrobců chladicích, klimatizačních a ventilačních technologií. Eurovent byl založen v roce 1993 a od roku 1994 nabízí certifikace také pro tepelná čerpadla. Proces certifikace probíhá v akreditovaných zkušebnách, asociace si produkty k ověřování vybírá též namátkově, popřípadě provede pečlivý audit výroby.

Certifikát Eurovent zaručuje shodu technických údajů uvedených v prospektech a dalších materiálech výrobce se skutečností. Všechny údaje o certifikovaných zařízeních publikuje Eurovent na webových stránkách www.eurovent-certification.com, kde je možné technické údaje produktů vyhledat. Zatímco „Q štítek“ organizace EHPA je vydáván na národním základě a vypovídá o kvalitě produktu jen v době testování, certifikace Eurovent je platná v celé Evropě a díky každoročnímu ověřování je vždy aktuální.