ENBRA modernizuje svoje autorizované metrologické středisko v Karviné

28. 04. 2015 | Komerční sdělení

Společnost ENBRA, která vlastní a provozuje největší síť zkušeben, zprovoznila v Karviné novou automatizovanou kalibrační linku pro ověřování průtokoměrů a novou ultrazvukovou čistící linku průtokoměrů.

Základ nové kalibrační linky tvoří dvě na sobě nezávislé měřící tratě pro kalibraci měřidel. Jedna z nich umožňuje upnutí měřidel s rozměrem od DN15 do DN25, druhá pak pracuje s měřidly o dimenzi od DN15 do DN65. Nová linka tak umožní zkvalitnit a navýšit kapacitu poskytovaných služeb. Úkolem čisticí linky je odstraňovat z měřidel usazeniny organického i anorganického charakteru. „Instalace nové kalibrační a čisticí technologie zvýší kapacitu autorizovaného metrologického střediska společnosti ENBRA v Karviné,“ sdělil Petr Zdařil, ředitel odštěpného závodu společnosti ENBRA, která se mimo jiné zabývá i rozúčtováním spotřeby vody a tepla. „Díky těmto novým technologiím vzniklo v Karviné další z moderních měřicích středisek, které nám umožní rychleji a pružněji reagovat na požadavky zákazníků a obchodních partnerů,“ doplnil Zdařil.

Nová kalibrační linka se dvěma tratěmi umožňuje metrologické ověřování mnoha typů měřidel, a to jak běžných bytových vodoměrů, tak i větších mechanických, ultrazvukových a indukčních měřičů průtoku. Čisticí linka zajišťuje vysokou efektivitu odstraňování všech usazenin a nečistot, což má značný vliv na přesnost a použitelnost průtokoměrů pro další měření. V procesu výběru čisticí technologie byl kromě rychlosti a kvality výsledku kladen důraz také na minimální dopady čištění měřidel na životní prostředí.

První autorizované metrologické středisko společnosti ENBRA bylo uvedeno do provozu již v roce 1991. V současnosti ENBRA provozuje v České republice pět autorizovaných zkušeben, a to v Brně, Praze, Pardubicích, Plzni a Karviné. V rámci dceřiných společností jsou pak v provozu zkušebny na Slovensku, v Polsku a Rusku.

good onekarthik10. 04. 2016 14:59
good onekarthik10. 04. 2016 15:00