E.ON: Snížení cen plynu pro domácnosti a maloodběratele k 1. lednu 2011

02. 12. 2010 | Tisková zpráva

K 1. 1. 2011 dochází ke snížení komoditní ceny zemního plynu pro zákazníky z kategorie domácností a maloodběratelů akciové společnosti E.ON Energie (ECE) v průměru o 7,0 %. Na celkové ceně včetně nákladů na strukturování a  distribuci se úprava ceny komodity projeví poklesem ceny o 4,7 %.

Zákazníci E.ON si v roce 2011 zaplatí za plyn méně

ECE jako plně konsolidovaný subjekt holdingu E.ON plně využívá synergické efekty v oblasti nákupu plynu. Již v loňském roce změnila společnost ECE skladbu portfolia dodavatelů. V důsledku toho se může lépe přizpůsobovat aktuálním trendům ve vývoji na velkoobchodních trzích se zemním plynem. ECE je tak prvním tradičním dodavatelem plynu na českém trhu, který umožní i zákazníkům z řad domácností profitovat z poklesu cen plynu na světových velkoobchodních trzích se zemním plynem.

Úplný přehled cen je uveden na webových stránkách energetické společnosti E.ON http://www.eon.cz/cs/customers/index.shtml.

O společnosti E.ON

Energetická skupina E.ON v České republice patří do skupiny E.ON Energie AG. E.ON Energie AG je největší soukromý poskytovatel energetických služeb v Evropě a zásobuje elektřinou a plynem asi 15 milionů zákazníků. Česká energetická skupina E.ON zásobuje elektřinou v jižních Čechách a na jižní Moravě 1,4 milionu zákazníků a tím má podíl na trhu zhruba 20 %. V oblasti plynu disponuje více jak 4 000 km dlouhou sítí a zásobuje 110 000 zákazníků plynem v jižních Čechách.