E.ON posiluje flotilu elektromobilů

31. 08. 2012 | Tisková zpráva

31. srpna 2012. Energetická společnost E.ON rozšířila svůj stávající vozový park o další elektromobil. Jedná se o dodávkový vůz Mercedes-Benz Vito E-CELL, který představuje první sériově vyráběný užitkový vůz s elektrickým pohonem a nulovými emisemi. Tento vůz s dojezdem zhruba 130 km byl veřejnosti poprvé představen v březnu letošního roku na mezinárodním autosalonu v Ženevě. „Nový vůz budeme vyžívat jak pro naše potřeby v rámci vozového parku, tak i ve spolupráci s dalšími partnery při společných projektech zaměřených na podporu a rozvoj elektromobility na českém trhu“, doplňuje Eva Šelepová, manažerka projektu Smart Mobility E.ON Česká republika.

S celkem 26 vozy na elektrický pohon tak společnost E.ON v současné době provozuje největší flotilu elektromobilů v České republice. Kromě dodávkového vozu Mercedes-Benz Vito E-CELL zahrnuje vozový park společnosti E.ON dalších 25 elektromobilů smart ed (electric drive), které jsou ve většině případů bezplatně zapůjčovány k ročnímu zkušebnímu provozu. S elektromobilem smart ed tak jezdí např. Zdravotnická záchranná služba hlavního města Prahy, pražská ZOO či humanitární organizace ADRA. Elektromobily lze bezplatně dobít v pěti veřejných dobíjecích stanicích společnosti E.ON, tři fungují v Praze a dvě v Brně.
Dále společnost E.ON prodává a provozuje pod vlastní značkou elektroskútry E.ON e-max a elektrokola BIKE.ON.

Slavnostní předání nového elektromobilu Mercedes-Benz Vito E-CELL zástupcům společnosti E.ON Česká republika proběhlo ve středu 29. srpna 2012 v Brně u autorizovaného prodejce vozů Mercedes-Benz Hošek Motor.

Tagy: Tiskové zprávy, EnergiePlus 2