Dubnové konference patřily u Fermacellu dřevostavbám

29. 04. 2011 | Tisková zpráva

V pátek 15. dubna 2011 proběhla na výstavišti Agrokomplex v Nitře v přednáškové místnosti M1 celodenní konference „Systémová řešení pro konstrukce na bázi dřeva“, pořádaná společností Fermacell ve spolupráci s firmami STEICO, VESPER FRAMES, Archdesign, VP Architects a TERMO + SK.

Ve dnech 20. a 21. dubna 2011 se materiály FERMACELL již tradičně prezentovaly na 15. ročníku mezinárodního oborového semináře „Dřevostavbyve Volyni.

Fermacell na konferenci v Nitře

Obsahem konference v Nitře byly informace o systémových řešeních pro konstrukce na bázi dřeva s materiály FERMACELL včetně zkušeností z praxe, představeny byly zajímavé projekty na bázi dřeva, difúzně otevřený kontaktní zateplovací systém Termo+Diffu, pasivní domy z materiálů STEICO a bezpapírový koncept pro návrh a projektování dřevostaveb. Účast na konferenci, která byla určena výrobcům dřevostaveb, projektantům a odborné veřejnosti, byla bezplatná a pozvánka sloužila i jako vstupenka na výstaviště v Nitře, kde v té době probíhal komplex výstav.

V rámci 6. ročníku komplexní stavební výstavy DOMexpo se uskutečnil i 3. ročník samostatné sekce věnované dřevostavbám Postav si svoj DrevoDOM“, jejíž součástí byla také konference Fermacell. Vznik samostatné sekce, orientované na stavby ze dřeva, nízkoenergetické a pasivní domy, vyplynul ze stoupajícího zájmu veřejnosti o nové trendy ve výstavbě domů. Přednášky přilákaly pozornost nejen výrobců a projektantů dřevostaveb, ale i pracovníků stavební prevence z řad Hasičského záchranného sboru SR, pro které je téma dřevostaveb také zajímavé a velmi aktuální.

Na semináři „Dřevostavby“ nemohl Fermacell chybět

Mezinárodní oborový seminář „Dřevostavby“ ve Volyni je „mekkou“ všech, kteří se v oblasti dřevostaveb pohybují. Letos proběhl za přítomnosti rekordního počtu účastníků (760 přihlášených) již 15. ročník a kromě prvního ročníku v roce 1997 na žádném z nich Fermacell nechyběl – materiály a lidé z Fermacell týmu jsou pravidelnými účastníky již od roku 1998! Součástí prezentace společnosti byla i dílna s praktickou ukázkou materiálů FERMACELL včetně bezbariérového sprchového prvku, podlahových a stěnových systémů Fermacell Greenline či páskovaných vrutů do sádrovláknitých desek, které usnadňují montáž.

Produktový manažer Dipl.-Ing. Markus Möllenbeck z Německa a projekční konzultant Dipl.-ing. Jaroslav Benák představili Systémová řešení obnovitelné výstavby za použití desek FERMACELL. Přednáška byla rozdělena do dvou částí. První část představila problematiku dřevostaveb z hlediska statiky a odolnosti proti zemětřesení. Druhá část byla věnována projektu energeticky efektivní administrativní budovy (juwi).