Cihla HELUZ Family 2in1 získala cenu GRAND PRIX

06. 10. 2011 | Tisková zpráva

Ocenění GRAND PRIX si z mezinárodního veletrhu nízkoenergetického stavění FOR ARCH odvezl broušený cihelný blok s integrovanou izolací HELUZ Family 50 2in1. Jako svou hlavní letošní novinku jej zde představila společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

S cihlami HELUZ Family 2in1 není potřeba dodatečně zateplovat

Porota na produktu ocenila především nové progresivní řešení směřující k výraznému zlepšení tepelně-izolačních vlastností jednovrstvého cihelného zdiva, které umožňuje naplnit požadavky podle novely Směrnice o energetické náročnosti budov (EPBD II.).

Na vývoji tohoto produktu jsme společně s odborníky z ČVUT pracovali několik let a jsme velmi rádi, že porota kvalitu výrobku ocenila,“ komentuje ocenění Ing. Jan Krampl, obchodní ředitel společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., a dodává: „Jednovrstvé zdivo z cihel HELUZ Family 2in1 s rezervou splňuje požadavky na obvodové konstrukce nulových, pasivních a nízkoenergetických domů bez dodatečného zateplení a věříme, že má předpoklad stát se lídrem na trhu stavebních materiálů.“

Do soutěže o nejpřínosnější výrobek či technologii veletrhu FOR ARCH 2011 bylo přihlášeno 22 exponátů. Odborná porota udělila cenu GRAND PRIX pěti z nich.

Cihly HELUZ Family 2in1 mají nejlepší tepelně-izolační parametry na trhu

Nové broušené cihelné bloky v sobě spojují ty nejlepší vlastnosti kvalitního zdicího materiálu a tepelné izolace. Základem produktu je v Česku i na Slovensku oblíbená cihla HELUZ Family, do jejíchž dutin je vložena tepelná izolace v podobě expandovaného polystyrenu.

Výsledkem je tak zdicí materiál, který má nejlepší tepelně-izolační parametry na trhu a je vhodný pro výstavbu domů s téměř nulovou spotřebou energie. Polystyren je v dutinách cihel pevně fixovaný a i při vyřezávání otvorů pro elektroinstalace či úpravách velikosti bloku zůstává uvnitř cihel. Nabízí výborné tepelně-izolační vlastnosti, jež dosahují lepších parametrů než minerální vlna. Cihelné bloky HELUZ Family 2in1 jsou v prodeji od léta letošního roku a na For Archu absolvovaly svou veletržní premiéru.

O společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s.

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna.

Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelně-izolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní rolety a žaluzie, keramické stropní panely, cihelné komíny, cihelné obkladové pásky a nepálené cihly.