ČEZ v roce 2010 získal více než 60 000 zákazníků na plyn

03. 01. 2011 | Tisková zpráva

Od zahájení prodejní kampaně zemního plynu sektoru domácností v červnu loňského roku získala Skupina ČEZ 60 099 nových zákazníků.

Je to pro nás velmi pozitivní zpráva. Získali jsme zdaleka nejvíce nových zákazníků ze všech dodavatelů na trhu a navíc se podařilo bezezbytku naplnit naše očekávání ohledně počtu zákazníků pro dodávku plynu ke konci roku 2010. I letos bude naše nabídka patřit k těm vůbec nejlevnějším na trhu a věříme, že jí oslovíme další zákazníky,“ říká Alan Svoboda, ředitel divize obchod Skupiny ČEZ.

ČEZ garantuje o 5 % nižší cenu plynu

Pro první čtvrtletí 2011 je cena dodávky plynu (jde o celkovou platbu domácnosti, tedy včetně distribuce) od ČEZ o 7,5 % pod cenou největšího tuzemského dodavatele, kterým je RWE, o 6,5 % levnější než E.ON v jeho distribučním území a o 5 % níže než Pražská plynárenská.

Pokud jde čistě o komoditu plynu, pak je dodávka ČEZ Prodej o 9,4–9,9 % levnější než RWE, o 9,3 % levnější než E.ON a o 6,5 % než Pražská plynárenská. Zákazníci, kteří s ČEZ Prodej uzavřou smlouvu o sdružených dodávkách plynu, získají výhodnější cenu s garancí minimálně o 5 % nižší ceny do konce roku 2011.

Zákazníky získává ČEZ ze všech regionů České republiky, nejvíce přirozeně z oblastí obhospodařovaných skupinou RWE, která má největší podíl zákazníků na českém trhu. Zemní plyn pro segment domácností nabízí Skupina ČEZ od června 2010.