Čeští studenti získali v soutěži Multi-Comfort House Isover speciální cenu

25. 05. 2011 | Tisková zpráva

V uplynulém týdnu proběhl v Praze již 7. ročník mezinárodního kola soutěže Multi-Comfort House Isover poprvé také v České republice. Soutěž organizovala společnost SG Isover CZ jako jednu z aktivit na podporu rozvoje českých talentovaných studentů architektury. Čeští studenti získali speciální ocenění.

Soutěže Multi-Comfort House Isover ze zúčastnilo 170 studentů

Úkolem pro studenty v letošním ročníku soutěže byl návrh rekonstrukce víceúčelové výškové budovy (mrakodrapu) v New Yorku v Dolním Manhattanu v části zvané Jižní Greenwich. Stavba musela splňovat základní požadavky stavební fyziky dle požadavků na Multi-Komfortní dům Isover a měla by vést k novému oživení a propojení této lokality.

Mezinárodního finálového kola se účastnilo na 170 studentů z 19 států Evropy, Asie a Ameriky. Své práce prezentovali studenti z Rakouska, Chorvatska, Běloruska, Estonska, Finska, Španělska, Bulharska, Kazachstánu, Německa, Litvy, Lotyšska, Rumunska, Srbska, Slovenska, Slovinska, Turecka, Velké Británie, USA a samozřejmě také talentovaní studenti České republiky.

Hlavní cenu získal student ze Slovenska

Výsledky soutěže byly vyhlášeny na slavnostním předávání cen v pátek 20. 5. 2011. Hlavní výhra putovala na Slovensko. První tři pozice obsadili tito vítězní soutěžící:

1. Marian Lucký (Slovensko)
2. Ankur Modi, Suruchi Modi, Chuyu Qiu (Velká Británie)
3. Erick Fernández Ávalos, Nara Martins Telles (Španělsko)

Tým českých studentek, reprezentovaný Kateřinou Blahutovou a Veronikou Kommovou, který se v národním kole umístil na prvním místě, získal v mezinárodním kole společně s týmy z Turecka, Finska a USA zvláštní cenu poroty.

Další v pořadí již 8. ročník soutěže Multi-Comfort House Isover bude pro další zájemce vyhlášen opět v průběhu podzimních měsíců 2011.

O společnosti Saint-Gobain Isover CZ s.r.o.

Společnost je předním výrobcem tepelných, zvukových a protipožárních izolací z ekologicky nezávadných přírodních surovin. Od ledna 1996 je součástí francouzského koncernu Saint-Gobain s vynikající vývojovou základnou. Isover nabízí nejširší sortiment tepelných, zvukových a protipožárních izolací, tzn. produkty z čedičového i skleněného vlákna, extrudovaného polystyrenu (XPS) a expandovaného polystyrenu (EPS). Projekt pasivní Multi-Komfortní dům Isover je orientován na podporu výstavby domů v pasivním standardu a aktivnímu přístupu k životnímu prostředí. Hlavním cílem je poskytovat majitelům těchto domů maximální komfort, úsporu nákladů za energie a bezpečné prostředí pro život.

Více informací najdete na stránkách www.isover.cz