Biodožínky Country Life se blíží – již v neděli 11. září!

26. 08. 2011 | Tisková zpráva

V neděli 11. září 2011 se v ekocentru Country Life v Nenačovicích u Berouna uskuteční již 8. ročník Biodožínek. Součástí programu bude například finále soutěže Miss kompost, jehož moderování se zhostí paní Simona Babčáková. Děti se mohou těšit na písničky a hry Petry Kruntorádové. A jako každý rok i tentokrát Biodožínky nabídnou prodej biopotravin včetně čerstvě sklizené biozeleniny z vlastní farmy společnosti Country Life, přednášky, ale také exkurze do pekárny a cooking show. Biodožínky jsou letos věnované 20. výročí založení firmy Country Life.

Letošní Biodožínky ve znamení 20. výročí Country Life

Letošní ročník Biodožínek Country Life je věnován 20. výročí vzniku firmy Country Life. Je připravena prezentace zakladatele naší společnosti pana Otakara Jiránka, který vás provede celou historií firmy. Na exkurzi se budete moci podívat, kde a jak se vyrábí biopečivo a kde se balí naše produkty, na cooking show vám předvede profesionální kuchař přípravu několika zajímavých pokrmů připravených z našich biopotravin. Při této příležitosti také nabízíme po celé září 20 nejprodávanějších produktů s 20% slevou.

Ve finále soutěže Miss kompost se spolu utkají nejlepší komposty, které byly do soutěže přihlášeny. Každý z nich bude mít svého obhájce, který se pokusí přesvědčit, proč by právě „jeho“ kompost měl v soutěži zvítězit. Mezi obhájci budou například Petra Černocká, Petra Kruntorádová a Kateřina Jacques. Součástí finále bude také módní přehlídka „Inspirace z recyklace“. Program na pódiu vhodně doplní originální autorské divadelní představení Vivat Compostela a celou akcí vás svým slovem provede Simona Babčáková.

Z bohatého programu Biodožínek si vybere každý

I letos budou Biodožínky plné stánků, kde můžete nakoupit biopotraviny včetně čerstvě upečeného biopečiva z vlastní pekárny a čerstvě sklizené biozeleniny z vlastní farmy Country Life. Najdete zde ale i produkty ekologické drogerie a přírodní kosmetiky.

Budete moci vyslechnout přednášku manažerky Pro bio svazu Kateřiny Nesrstové o biopotravinách a ekologickém zemědělství v České republice.

Ani na děti se zde nezapomnělo – právě naopak. V hlavním programu jsou pro ně připraveny hry a písničky pro děti Petry Kruntorádové, budou si moci vyzkoušet, jak se peče biochleba, u výstavky Tonda obal na cestách zjistí, zda umí správně třídit odpad.

Když budete unaveni, můžete v čajovně relaxovat u šálku biočaje Sonnentor.

Proběhne také již tradiční tombola. Výherci si odnesou balíčky biopotravin, přírodní kosmetiky a ekologické drogerie.

Vstupné na akci je pro dospělé 30 Kč, děti mají vstup zdarma.

Stručné shrnutí programu:

– prodej biopotravin, přírodní kosmetiky a ekologické drogerie
– ochutnávky biopotravin
– finále soutěže Miss kompost
– komponovaný divadelně osvětový pořad Vivat Compostela
– hry a písničky pro děti Petry Kruntorádové
– přednášky
– cooking show
– exkurze do biopekárny a balírny
– tombola
– čajovna

Více informací o Biodožínkách Country Life najdete na www.biodozinky.cz.